bloc sense fulls

Repòrter, juny de 1993 | El PSC boicoteja Rey com a candidat a president del Consell Comarcal

Dilluns, 18 de gener de 2021 07:00 hEl primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) del Maresme, Josep Clofent, ha amenaçat d'abandonar definitivament el Consell Comarcal del Maresme (CCM) si l'alcalde de Calella, Joaquim Rey, de CiU, és nomenat president d'aquest organisme en substitució del convergent Ramon Camp, que ha sortit escollit diputat al Congrés. Els socialistes del Maresme intenten així boicotejar i evitar l'accés de Joaquim Rey a la presidència del CCM ja que consideren que Rey és «un alcalde immoral» perquè governa l'Ajuntament de Calella gràcies al suport de tres regidors trànsfugues que li donen la majoria absoluta. Dos d'aquests regidors es van presentar a la llista del PSC. Josep Clofent ha criticat durament Joaquim Rey ja que, segons Clofent, «s'aprofita del transfuguisme per governar de manera il·legítima i amb uns criteris que no són gaire democràtics», va dir.

En cas que CiU decideixi nomenar l'alcalde de Calella com a president del CCM, el grup socialista abandonaria definitivament aquest organisme com a mesura de protesta. «Si el president del Consell és l'alcalde de Calella nosaltres no tornarem mai més al CCM i CiU haurà aconseguit desvincular-nos totalment d'aquest organisme, la qual cosa es pot evitar si el president és qualsevol altre alcalde convergent, com el del Masnou, Josep Azuara, amb qui tenim relacions cordials», va manifestar Josep Clofent. El PSC ja fa temps que no assisteix a les sessions del CCM en protesta perquè el consideren un organisme poc eficaç i poc representatiu de les poblacions de la comarca. El primer secretan del PSC del Maresme considera que ara és el moment perquè CiU realitzi un canvi de rumb en el tarannà del CCM amb la intenció de fer-lo més participatiu. «Si CiU continua mantenint el Consell com un parlament a petita escala no faran cap favor a aquesta institució, de la mateixa forma que també s'equivocarien nomenant Joaquim Rey president», va dir Clofent.

El president del CCM, Ramon Camp, ha manifestat que abandonarà la presidència d'aquest organisme comarcal perquè considera que el president ha de ser una persona que s'hi pugui dedicar més del que ell ho podria fer ja que ha estat escollit diputat al Congrés de Madrid. «Cal que hi hagi una altra persona que s'hi pugui dedicar amb el màxim d'esforços possibles. Aquesta és una administració que necessita algú al davant», va afirmar Ramon Camp, que ha deixat el càrrec de secretari primer de la Mesa del Parlament de Catalunya per incompatibilitat amb el de diputat al Congrés. Camp ha anunciat que deixarà el CCM, tot i que la decisió no s'ha pres oficialment encara, però mantindrà el càrrec de regidor i cap de l'oposició de l'Ajuntament de Mataró.

Ramon Camp ha manifestat a REPÒRTER que el canvi de president es farà públic durant el mes de juliol o setembre, amb la qual cosa ha confirmat que hi haurà un període de temps relativament llarg per ultimar les decisions referents a aquest tema. Ramon Camp, que no ha volgut contestar les declaracions de Josep Clofent, ha assegurat que l'alcalde de Calella és un dels ferms candidats a substituir-lo. «Això no és decidit encara perquè l'alcalde de Calella és un dels candidats. A més, actualment és vice-president del Consell», va dir Camp. Fonts del CCM han confirmar a aquesta revista que Joaquim Rey és el nom que més sona per ocupar el lloc que deixarà Ramon Camp ja que l'altrevice-president del Consell, l'alcalde del Masnou, Josep Azuara, ocupa diversos càrrecs en administracions superiors com la Generalitat i l'Associació Catalana de Municipis de, entre d'altres. «A l'alcalde de Calella no el coneixem gaire per aquí, però pels pocs tractes que he tingut diria que és una persona educada i agradable», van afirmar fonts del CCM.Contradiccions i desautoritzacions

Joaquim Rey, que segons un portaveu de l'alcaldia de Calella no vol fer declaracions sobre aquest tema, ha desautoritzat les declaracions efectuades pel tinent d'alcalde i portaveu del Grup Mixt, Martí Barrera, al rotatiu El Punt. Martí Barrera va assegurar en aquestes declaracions que ell seria nomenat properament regidor d'Esports —regidoría que actualment ocupa el regidor convergent Francesc Montero— a causa d'una sèrie de canvis en el cartipàs municipal que l'alcalde prepara en vista a ocupar la presidència del CCM. Joaquim Rey va desautoritzar les manifestacions de Martí Barrera durant una entrevista a Calella Televisió efectuada el 10 de juny, l'endemà de la publicació de les manifestacions de Barrera a El Punt, on aquest regidor va reconèixer que Rey té moltes possibilitats de ser nomenat president del CCM.

La reestructuració del cartipàs anunciada per Barrera seria la quarta a l'Ajuntament de Calella en dos anys. A Calella Televisió, Joaquim Rey també va negar que fos un dels ferms candidats per suplir Ramon Camp.
Camp ha contradit les paraules de Joaquim Rey ja que ha reconegut aquest fet, en contra del que va dir l'alcalde de Calella a l'emissora local de televisió.

"A Calella té molta feina a fer"

Els portaveus dels grups municipals de l'oposició de l'Ajuntament de Calella —PSC, PP, ERC i IC— han coincidit a manifestar que l'alcalde, Joaquim Rey, té molta feina a fer a la població abans d'anar a Mataró a fer de president del Consell Comarcal del Maresme (CCM). «Si l'alcalde és nomenat president del CCM això serà bo per Calella perquè així es dedicarà més al CCM i no farà tants desgavells al poble», ha manifestat Manel Pujol, del PSC. «Si CiU té problemes per trobar un president podrien pensar amb gent com Joaquim Pons que té més talla, però si volen bloquejar aquesta administració ja fan bé en enviar Joaquim Rey a Mataró», va afegir el portaveu socialista, que ha donat suport a les declaracions del primer secretari del PSC al Maresme. «A Calella té molta feina a fer i potser seria millor que es dediqués a això. Jo em pensava que a les eleccions s'havia presentat per ser alcalde de Calella i no sabia que pretenia fer carrera política, però m'alegro a nivell personal», va dir Miquel Tur, portaveu del PP. Tur també s'ha mostrat identificat amb les declaracions de Clofent, tot i que no comparteix «la forma». «Sembla ser que la Generalitat li permet pujar de categoria quan en definitiva Joaquim Rey no està actuant democràticament», va afirmar ei portaveu d'ERC, Jaume Puig. «És un fet lamentable í em dóna sensació de pobresa que a gent amb números vermells en un compte, els donin la confiança d'un altre crèdit», va afegir Puig irònicament. «Cauríem en un greu error perquè, si el fan president del CCM, es podria entendre com si li donessin una gratificació i recolzament sobre el transfuguisme fet a Calella. El senyor Rey podria provocar més malestar encara al CCM distorsionant les relacions entre partits», va manifestar el portaveu d'IC, Joan Juhé. «El senyor Rey no ha jugat un paper aglutinador a Calella, però depèn de les aspiracions de cadascú», va dir Juhé.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 12, juny de 1993, pàgines 18 i 19.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Repòrter

Dilluns, 23 ago.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits