bloc sense fulls

Repòrter, juliol-agost de 1993 | L'alcalde de Sant Pol frena una moció de censura destituint el regidor d'IC

Dimarts, 19 de gener de 2021 05:30 hEl fet que el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, Jordi Roura, d'Iniciativa per Catalunya (10), estudiés la presentació d'una moció de censura contra l'alcalde, Francesc Pomés, ha acabat amb la seva destitució de l'equip de govern i l'ingrés en aquest de quatre regidors de CiU. L'alcalde de Sant Pol governarà el consistori amb els quatre regidors independents que el van acompanyar a la llista Sant Pol Democràtic (SPD) i quatre de CiU, que han marginat el seu cap de llista i ex-alcalde, Josep Roca. Aquest últim estava disposat a donar suport a la moció de censura que, segons l'alcalde, estava promovent el regidor d'Urbanisme per fer-lo fora de l'alcaldia.

Jordi Roura ha admès que havia parlat de presentar una moció de censura contra Francesc Pomés, que va sortir escollit alcal- de gràcies al seu suport ja que els independents i els convergents van quedar empatats amb cinc regidors —la llista més votada va ser la independent, per 40 vots més que CiU— i Roura va desequil·librar la balança en favor de Pomés. Tot i això, Jordi Roura ha afirmat que el comentari sobre la moció de censura el va fer durant un esmorzar en un bar de Sant Pol davant d'un grup de persones. "Era alguna cosa més que un simple comentari de bar», ha manifestat l'alcalde, que ha valorat positivament l'ingrés a l'equip de govern dels quatre regidors de CiU, però també ha lamentat haver hagut d'expulsar Roura. Ara el regidor d'IC i l'ex-alcalde Josep Roca són els dos únics regidors de l'oposició. L'equip de govern haurà passat de sis membres —5 independents i Roura— a nou —els independents i els 4 de CiU—i l'oposició ha disminuït considerablement. L'ex-alcalde Roca ha estat marginat pels seus propis companys de llista, que en un escrit han afirmat que «l'única aspiració de Roca ha estat sempre tornar a ser alcalde, sense tenir mai en compte els interessos del partit i, menys encara, els del poble de Sant Pol». L'objectiu del comité local de Convergència Democràtica (CDC) és fer dimitir Roca de l'Ajuntament i separar-lo del partit, la qual cosa suposaria un pas endavant per aconseguir la conciliació entre CDC i Unió Democràtica (UDC). La major part dels regidors independents són militants d'Unió, com és el cas de Pomés, que no amaga el seu interès en presentar-se a les properes eleccions encapçalant la llista de CiU.Les irregularitats de l'alcalde

L'agrupació local d'IC de Sant Pol ha acusat l'alcalde de permetre irregularitats de tipus urbanístic en unes obres d'un immoble del carrer Nou i també consideren que ha afavorit un regidor de l'equip de govern — més concretament l'independent Atil·la Agustí— per haver col·locat familiars seus al jardí d'infància, segons s'afirma en un escrit distribuït pel municipi. L'agrupació d'IC considera que Pomés hauria d'haver aturat «ipso facto» les obres del carrer Nou, però l'alcalde i l'equip de govern van permetre que continuessin prenent la decisió a esquenes del regidor d'Urbanisme. Aquest últim havia perdut poder ja que l'alcalde va crear una comissió dedicada a urbanisme, en la qual es decidien coses sense el coneixement de Jordi Roura, segons IC.

Pel que fa al cas del jardí d'infància, en el full distribuït per IC s'afirma que «s'ha creat un problema artificial per utilitzar-lo com a excusa per expulsar-ne algunes monitores del jardí i col.locar-hi la família d'un regidor». L'alcalde ha respost aquestes acusacions dient que les irregularitats de les obres del carrer Nou només van consistir en no complir «alguns detalls especificats en el projecte inicial», mentre que en el jardí d'infància es va produir una divisió entre les tres monitores. «Dues monitores volien fer un complot contra una tercera. Una de les dues va dir que si no plegava la tercera ho faria ella i llavors se li va acabar el contracte, que no se li va renovar. La seva companya va plegar per voluntat pròpia. Ara hi ha una persona —que és la dona d'un nebotde la dona del regidor Atil·la— que està en condició d'interina i ja haurà de fer els exàmens», va manifestar l'alcalde.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 13, juliol-agost de 1993, pàgines 18 i 19.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits