bloc sense fulls

Repòrter, juliol-agost de 1993 | S'accentua la tensió entre l'equip de govern i l'oposició a Calella

Dimarts, 19 de gener de 2021 06:00 hLa sessió plenària del 8 de juliol ha suposat un augment de la tensió existent entre l'equip de govern de l'Ajuntament de Calella —CiU i Grup Mixt— i els diferents grups municipals de l'oposició —PSC, PP, ERC i IC— arran de les inten/encions que va fer l'alcalde, Joaquim Rey, i del rebuig de les tres mocions presentades pel PP i IC, tot i que l'equip de govern s'hi va mostrar d'acord parcialment. Durant aquesta sessió plenària, el regidor d'IC, Joan Juhé, va manifestar la seva sorpresa pel fet que l'alcalde hagués decidit arxivar una denúncia presentada per la Policia Local sobre uns presumptes abocaments tòxics de l'empresa FOCSA a l'abocador de Calella. Joan Juhé considera que l'alcalde ha «desautoritzat» els dos agents de la Policia Local que van efectuar la denúncia, el juliol de 1992, tot i que van adjuntar fotografies i una filmació de vídeo per demostrar que un camió de FOCSA va traslladar fins a l'abocador residus industrials de fora de Calella —possiblement de Mataró— sense coneixement del consistori. En la denúncia tramitada a l'alcaldia per la Policia Local s'afirma que «realitzada una minuciosa inspecció ocular a les deixalles que han estat abocades donen com a resultat el següent: bidons buits de dissolvents industrials i colorants reactius de l'empresa BASF, retalls de tela estampada xuclada per aspiradors de màquines termofixadores utilitzada amb tints industrials, bidons ambmaterial de tallers mecànics al seu interior, etc.». L'alcalde va dir durant el ple que les proves aportades pels agents eren «poc concretes», mentre que el regidor d'IC consideraque la denúncia s'hauria d'haver deixat en mans de la justícia perquè «l'alcalde no és cap jutge per determinar si les proves són bones o no». El portaveu del PSC, Manel Pujol, va donar suport a la inten/enció de Juhé.

La regidora d'ERC, Imma Teixidó, va demanar al regidor de Governació, Josep Maria Parella, que «consideri la seva dimissió» arran de les «queixes desesperades dels veïns» sobre la poca seguretat ciutadana a la població. La regidora d'ERC va criticar la poca vigilància, la inexistència de patrulles a peu i la proliferació de furts i atracaments comesos per bandes organitzades d'argelians, A més, al ple van anar-hi diversos veïns que van protestar pels aldarulls que provoquen els turistes i per la presència de traficants i ionquis al carrer Sant Josep. Els veïns d'aquest carrer han recollit signatures per demanar el tancament del bar La Cala, els clients del qual són de nacionalitat africana majoritàriament. L'alcalde, Joaquim Rey, va sortir en defensa de Josep Maria Parella i va culpar els jutges del partit judicial d'Arenys de ser responsables de la ineficàcia en la lluita contra els delinqüents. Parella no va saber dir quants agents locals hi havia de guàrdia la nit que s'estava celebrant el ple, però va anunciar que la Policia Local rebria l'ajut d'una dotació dels Mossos d'Esquadra. El portaveu del PP, Miquel Tur, va intenvenir la discussió entre Imma Teixidó i Josep Maria Parella per dir que ell no podia permetre que Parella «insultés» la regidora d'ERC.
Precisament Miquel Tur també va criticar l'actitud de l'equip de govern perquè van rebutjar dues mocions que van presentar. La primera demanava la instal·lació a la platja d'unes bases amb tobogans i atraccions aquàtiques per millorar l'oferta turística, mentre que la segona proposava l'inici d'un estudi sobre la viabilitat del cobriment de la riera de Capaspre. L'equip de govern, tot i mostrar-se receptiu a les mocions, va rebutjar-les. En el cas de la segona, Joaquim Rey va demanar al grup del PP que la tornés a presentaren el proper ple, però modificada ja que així possiblement la podria aprovar. El regidor d'IC també va presentar una moció que va ser desestimada ja que proposava la reelaboració del Pla General, però amb un caire més ecològic, i la «congelació» dels Plans Parcials número 2 i 3. La intenció d'aquesta moció era evitar que els carrers s'omplin de fang —la qual cosa Joan Juhé va atribuir a les obres que l'INCASOL ha fet al Pla Parcial número 1—i modificar la política urbanística del consistori.

Els grups de l'oposició han tornat a entrar al registre municipal per tercera vegada una instància conjunta en què reclamen informació referent a la facturació de diversos proveïdors amb l'Ajuntament de Calella. D'entre aquests proveïdors destaquen empreses vinculades a la cooperativa d'hosteleria Serhs i l'ex-alcalde de CiU, Ramon Bagó, i el regidor d'Hisenda, Josep Maria Gallart.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 13, juliol-agost de 1993, pàgina 20.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits