bloc sense fulls

Repòrter, juliol-agost de 1993 | REPÒRTER distribueix gratuïtament la cançó dels alcaldes de la Tordera

Dimarts, 19 de gener de 2021 04:00 hLa revista REPÒRTER, amb la col·laboració dels ajuntaments de Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls, distribueix amb aquest número 13 la cassette amb la cançó Quatre camins a la Tordera, que constitueix un al·legat contra la contaminació que pateix aquest riu que vertebra tot l'Alt Maresme.

Quatre camins a la Tordera, que va ser enregistrada el passat mes de desembre en un estudi de Blanes, és interpretada per l'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, i els alcaldes de Palafolls, Valentí Agustí, i Tordera, Jaume Romaguera, aplegats en un grup musial únic anomenat The Rivers Majors (Els alcaldes del riu).

La cançó va ser escrita per Valentí Agustí i la música la va composar José Manuel Pagan, que ja havia col·laborat amb Agustí en l'enregistrament del disc Somnis a Palafolls. A més de les veus dels dos alcaldes i l'alcaldessa, a la cançó apareixen dues guitarres elèctriques, un saxó i coros.

La distribució s'ha fet de forma gratuïta per als lectors, que en comprar l'exemplar de la Revista Mensual d'Informació de l'Alt Maresme han de demanar al quiosquer una cinta de cassette. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració dels ajuntaments de Malgrat, Palafolls i Tordera i al patrocini de Gas Natural.

Aquesta iniciativa constitueix un fet innovador en la premsa local i comarcal de Catalunya, ja que fins ara només els mitjans escrits de gran abast territorial distribuïen algun cop objectes com cassettes, cintes de vídeo o llibres. Aquesta pràctica s'ha anat extenent paulatinament fins a convertir-se en un costum per a molts diaris i revistes.

Per realitzar aquesta primera experiència de distribuir una cassette per part d'una revista comarcal, REPÒRTER, que el passat mes de juny va celebrar el seu primer aniversari, ha triat la innovadora iniciativa dels tres alcaldes de la Tordera de denunciar a través d'una cançó la contaminació que pateix el riu, que aporta l'aigua potable per abastir tot l'Alt Maresme i té una importància cabdal en l'ecosistema de la conca de la Tordera, fins a la desembocadura a Malgrat.

L'enregistrament de la cançó va tenir lloc coincidint amb l'aparició d'un gran nombre de peixos morts a la Tordera, que és un dels rius amb les aigües més contaminades de Catalunya a causa del gran nombre d'indústries instal·lades al seu voltant.

(Article de la revista Repòrter, número 13, juliol-agost de 1993, pàgina 33.)

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

ACN

Dijous, 2 abr.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits