bloc sense fulls

Repòrter, setembre de 1993 | Sumar esforços contra el piròman

Dimecres, 20 de gener de 2021 04:00 hEIs ciutadans de l'Alt Maresme hem tingut durant aquest estiu una altra preocupació a part de la crisi i de l'evolució de la temporada turística: els incendis forestals. Si bé és cert que la superfície cremada no és molt gran, 40 hectàrees abrasades al Montnegre-Corredor fan molt de mal al medi natural de la serralada, amenaçada per la construcció de l'autopista, les urbanitzacions (legals i il·legals), l'expansió dels nuclis urbans de poblacions encotillades com Calella i ara també per l'acció d'un desequilibrat, altrament dit piròman.

La reiteració dels focs provocats, alguns dies n'hi ha hagut tres, ha creat una psicosi i pessimisme entre la població, que contempla com l'incendiari actua sense fre. Sortosament, la freqüència dels incendis va baixar des de principis d'agost, ja sigui perquè el malalt tenia por del dispositiu policial o bé perquè ja havia saciat les seves ànsies de notorietat.

La postura dels ajuntaments amb boscos cremats ha estat la correcta, coordinar esforços i informació per acabar amb aquesta plaga. Tenint en compte la dificultat d'inculpar el piròman fins que es trobin proves, la col·laboració ciutadana és decisiva en aquests casos. Esperem que la feina dels cossos de seguretat doni resultat o que un cop de sort permeti capturar el piròman de l'Alt Maresme. Li convé passar una bona temporada al psiquiàtric, si realment està malalt, o bé a la presó.

Cal actuar per eliminar la discriminació racista

La decisió de l'Ajuntament de Malgrat de sancionar els establiments que discriminin els immigrants negres per motius racistes, cobrant-los una entrada o uns preus més alts que a la resta de clients, és justa i esperada per molts defensors dels drets humans del immigrants, que ja coneixien el problema. La mesura és elogiable, però la llàstima és que l'Ajuntament hagi decidit emprendre-la després que la premsa es fes ressò d'aquestes situacions de discriminació. Tot i això, altres ajuntaments veïns haurien de prendre'n bona nota, encara que a la pràctica serà difícil legalment aplicar aquestes sancions.

(Editorial de la revista Repòrter, número 14, setembre de 1993, pàgina 5.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Instagram

Dissabte, 19 nov.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits