bloc sense fulls

Repòrter, gener de 1994 | Jordi Pujol dóna suport a CDC de Malgrat per a les municipals del 95

Diumenge, 24 de gener de 2021 05:00 hEl sopar organitzat per l'agrupació de Convergència Democràtica (CDC) de Malgrat el 10 de desembre, que van presidir Jordi Pujol i la seva esposa. Marta Ferrusola, es va convertir en un acte de suport al comitè local de cara a les eleccions municipals de 1995. En el sopar van participar 360 militants i simpatitzants del Maresme i la Selva marítima, a més de representants de diverses entitats malgratenques. Jordi Pujol, en qualitat de president de CDC, va anunciar la seva disposició de tornar a visitar Malgrat per reforçar el comitè local de CDC, que va tenir problemes interns durant la confecció de la llista de les municipals de 1991, els resultats de les quals van provocar una fugida de militants. CiU és la quarta força política a l'Ajuntament de Malgrat, circumstància que no es dóna a cap altra població de Catalunya.

El president de CDC del Maresme, Fidel Solé, ha manifestat que el comitè executiu de Malgrat és «fort» perquè ha aconseguit noves afiliacions i que tornin molts militants que havien abandonat el partit. Fidel Solé considera que els resultats de les passades eleccions, en què CiU va passar de 6 a 2 regidors, van ser «molt decebedors» i ha anunciat que l'agrupació local està «escalfant motors» de cara a les municipals del 95. Tot i això, Solé assegura que encara no s'ha escollit el futur cap de llista. En aquest sentit han coincidit alguns membres del comitè local. «Amb aquest sopar i futures activitats volem crear un caliu convergent», ha manifestat Miquel Verdaguer, president de l'agrupació local. Verdaguer, acompanyat de membres del comitè, ha explicat que la feina que s'està duent aterme no és relacionada amb l'elecció d'una persona que encapçali la llista de les municipals de 1995.

La preparació de la campanya iniciada pel comitè s'emmarca en un ambient de tensió amb els dos regidors de l'Ajuntament, Josep Barney i Jordi Pica. Miquel Verdaguer, però, manté que la relació amb els regidors és «correcta». Una prova de les diferències existents són les declaracions efectuades, el passat mes de juny, pel portaveu de CiU, Josep Barney, que va dir que CDC l'ha «crucificat» i que el vol substituir. «Abans de morir políticament ja se'm rifen les vestidures (...) Que no vagin tan de pressa, que encara es trobaran amb una sorpresa i el cap de llista serà d'Unió Democràtica», va dir Barney a Ràdio Malgrat. Verdaguer ha dit que és gairebé segur que Barney no repeteixi com a cap de llista —a causa dels mals resultats que va obtenir— i va desmentir els rumors de que els regidors de CiU passin al Grup Mixt.

L'alcaldia com a objectiu

L'objectiu del partit és aconseguir l'alcaldia de Malgrat, que és en mans dels socialistes gràcies a un pacte de govern amb els grups d'ERC i d'IC. A l'oposició, hi ha el PP —amb 4 regidors— i CiU. Durant el sopar celebrat al restaurant Molí Vell, Pujol va encoratjar l'agrupació local a guanyar les properes eleccions. El president de l'Agrupació Sardanista, Simó Riera, va rebre una placa de mans del president Pujol. Amb això, l'agrupació de CDC de Malgrat vol reconèixer la tasca d'aquesta entitat local. Abans del sopar, però, Pujol i Ferrusola es va reunir durant uns minuts amb un representants locals de diversos sectors econòmics i socials. En aquesta trobada, que es va fer en una sala reservada del mateix restaurant, hi havia Jaume Ponsa, que havia estat portaveu de CiU durant el mandat de l'ex-alcalde Josep Mora. Jaume Ponsa s'ha afiliat a CDC ja que fins fa poc era independent. El nom de Ponsa és un dels que sona com a possible alcaldable per CiU.

Pujol i Ferrusola van sopar en la mateixa taula que Verdaguer—al seu costat—, mentre que els dos regidors a l'Ajuntament ho van fer en una taula del costat i gairebé no van tenir contacte amb Pujol ja que no van ser presents en la trobada anterior a l'àpat. Dies després del sopar, Barney va mostrar el seu disgust perquè el partit ja ha assegurat que no tornarà a ser el cap de llista. Sobre el possible ingrés al Grup Mixt no va dir res.

Tot i que es tractava d'un acte de partit, curiosament al sopar també hi van assistir els regidors del PP de Malgrat, Joan Hernández i Leonor Guillem.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 18, gener de 1994, pàgina 18.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits