bloc sense fulls

Repòrter: L'any que vam viure perillosament

Divendres, 5 de febrer de 2021 03:00 hL'any que acabem de deixar enrera s'ha caracteritzat per notícies que van commoure els habitants de l'Alt Maresme. És hora de fer balanç i preveure què pot passar en aquest 95 acabat d'estrenar. No van faltar notícies de successos, grans ensurts per a la comarca, com els tres descarrilaments i el posterior parricici que va destapar el seu suposat autor, un jove de 22 anys que va burlar totes les forces de seguretat. Andreu Rabadán continua a la presó a l'espera de la celebració del judici. Caldrà analitzar molt bé la psicologia d'aquest presumpte sabotejador que es va declarar autor de la mort del seu pare a sang freda produïda en disparar-li trets de fletxa amb una ballesta. L'exemple d'aquest cas, que no va acabar en catàstrofe per molt poc, ens va mostrar com som de vulnerables. Igual que amb els grans incendis que van destruir més de 200 hectàrees de bosc a la comarca, com no es redordava des de feia molts anys. La mà de l'home també va ser al darrera de la majoria d'aquests focs, provocats per negligència o intencionadament per interessos ocults molt relacionats amb l'especulació o bé fruit d'una ment malalta. Quan encara no ens havíem refet, unes rierades molt fortes que van baixar per rials habitualment tranquils van causar el caos a Arenys de Mar. Els afectats van culpar l'autopista i, malgrat que en un primer moment tant la concessionària ACESA com l'Ajuntament, el Govern i la Generalitat negaven que l'A-19 hagués agreujat les avingudes d'aigua, el mes passat van començar les obres per corregir els efectes negatius de la nova autopista. En aquest assumpte, gairebé totes les parts han actuat de forma criticable, ja que alguns es volen apuntar el mèrit d'haver forçat les reformes i altres callen per intentar amagar el que sembla evident: l'autopista va agreujar les rierades.

A la part positiva del 94 cal mencionar l'estrena de l'autopista, Malgrat el peatge tou que ens va imposar el Govern de l'Estat i altres problemes derivats, l'A-19 contribueix a desembussar la carretera N-ll. En l'aspecte econòmic, les dades indiquen que estem començant la remuntada gràcies a la bona temporada turística que es preveu que es repetirà aquest 95. La guinda va ser el superpremi de la Loteria Primitiva de 2.372 milions per a un calellenc.

I per al 95, tindrem el gran repte de les eleccions municipals en un context de consolidació plena dels ajuntaments democràtics. Projectes de grans obres no en faltaran. El més destacat i anhelat potser sigui la planta de pre-tractament que treurà el color tèrbol de l'aigua potable.

(Editorial de la revista Repòrter, número 30, gener de 1995, pàgina 5.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits