bloc sense fulls

Repòrter, gener de 1995 | El PP vol desbancar el PSC com a segona força municipal al Maresme

Divendres, 5 de febrer de 2021 04:30 hEl Partit Popular pretén desbancar els socialistes a les eleccions municipals al Maresme i convertir-se en la segona força política als ajuntaments, després de CiU. El PP ha nomenat oficialment 15 candidats a la comarca, però té garantida la presentació de llistes a 26 de les 30 poblacions. Els populars treballen per confeccionar candidatures a Sant Pol de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Caldes d'Estrac i Sant Vicenç de Montalt, que són les quatre poblacions on encara no estan segurs de poder concórrer als comicis del 28 de maig. L'objectiu del PP és presentar-se a totes les poblacions, amb la qual cosa tindrien més llistes que els socialistes. Aquest augment s'hauria de veure reflectit —segons les previsions del PP— amb una duplicació del nombre de regidors, que avui dia és de 27. Tot i que està assegurada una presència territorial important dels populars a l'Alt Maresme, dels 15 candidats nomenats fins ara pel partit només dos són d'aquesta zona de la comarca. Això vol dir que actualment a l'Alt Maresme la feina del partit és la d'escollir i definir els seus alcaldables, no pas la de crear agrupacions locals i afiliar militants nous.

Els caps de llista de l'Alt Maresme que es coneixen públicament són Gonçal Prieto i Norbert Pelàez, de Malgrat i Pineda de Mar, respectivament. No es tracta de cap novetat perquè la direcció comarcal del partit sempre els ha mostrat el seu suport. Tos dos són regidors des de l'any 1991, però mentre Gonçal Prieto fa la seva feina d'oposició amb tres regidors més del PP, Norbert Pelàez és al consistori tot sol en representació dels populars. El PP espera accedir a l'alcaldia de Malgrat, que està en mans del PSC gràcies a un pacte amb ERC i IC. Aquesta seria la segona alcaldia dels populars a la comarca, atès que estan convençuts de mantenir la majoria absoluta amb què governen a Sant Andreu de Llavaneres.

El secretari general del PP al Maresme, Joan López, considera que les eleccions a Malgrat seran una lluita entre ells i el PSC perquè, segons va dir, ERC té problemes interns, Marta Hernández ha rebutjat d'encapçalar la llista d'IC i els convergents tenen dificultats per trobar candidat. A més, López recorda que la diferència del PP respecte als socialistes només és de dos regidors —6 i 4—.

Segons aquesta anàlisi, els populars pretenen captar vots conservadors gràcies a la feble imatge que puguin continuar oferint els convergents i obtenir el suport d'una part de la població immigrant de Malgrat, que fins ara podria haver apostat pels socialistes. La intenció del PP a Pineda és augmentar la representació municipal de dos edils, com a mínim. Joan López creu que es podrien veure beneficiats del canvi de CiU al capdavant de la llista. Per tant, l'objectiu dels populars és aconseguir el suport electoral de votants convergents descontents amb el nou número u, Salvador Llorens. El president del PP a Catalunya, Aleix Vidal-Quadras, va visitar el Maresme en dues ocasions al llarg del passat desembre. El dia 2 va sopar amb militants i simpatitzants a Tordera, encapçalats per Francesc Santiago i Budia, que és el president de l'agrupació local. A l'acte hi va assistir el regidor trànsfuga socialista Lluís Barrera, que havia anunciat la seva intenció de promoure una llista d'independents de cara als comicis del maig.

El dia 17, Vidal-Quadras va sopar a Mataró per tal de donar suport a Joan López com a proper alcaldable del partit a l'Ajuntament de Mataró, on esperen aconseguir 5 regidors. Aquesta és la previsió tenint en compte les passades eleccions europees. Actualment López és l'únic regidor popular. Durant el sopar, el número u del PP a Catalunya va afirmar que el Maresme és la comarca catalana on el partit té més implantació i on presentarà més llistes.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 30, gener de 1995, pàgines 18 i 19.)

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

ACN

Divendres, 3 abr.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits