bloc sense fulls

Repòrter, març de 1995 | IC crea una comissió per aclarir la dimissió de la regidora de Malgrat

Diumenge, 7 de febrer de 2021 05:00 hIniciativa per Catalunya (IC) ha constituït una comissió que investigarà la dimissió de Marta Hernández com a regidora a l'Ajuntament de Malgrat i portaveu al Consell Comarcal del Maresme. La comissió està formada per Pep Canal, coordinador comarcal d'IC, Quim Mestres, responsable d'organització, Imma Mayol, diputada al Parlament, i Ramon Luque, cap de llista a l'Hospitalet del Llobregat. Tots quatre formen part de la comissió permanent d'IC, que és l'òrgan que ha encarregat la creació d'aquesta comissió per investigar i aclarir si Hernández va ser vetada per l'agrupació local a la propera llista de les eleccions municipals pel fet de viure amb un home de raça negra.

La comissió s'ha entrevistat amb Hernández, membres destacats de l'agrupació local i diversos «testimonis», que poden contribuir a determinar si els motius que esgrimeix l'ex-regidora són certs. La comissió permanent d'IC farà públiques les conclusions del debat que es generi al si de la direcció després d'estudiar el dictamen que presentin els investigadors. El coordinador d'IC al Maresme, Pep Canal, ha manifestat que la comissió permanent només pot adoptar dues postures després de llegir el dictamen: desautoritzar l'agrupació local i, per tant, donar la raó a Marta Hernández o negar que els militants l'hagin vetat i negar que les acusacions de racisme siguin certes.

Marta Hernández va presentar la dimissió com a regidora el 20 de gener, acusant  l'agrupació local de racista i criticant l'actitud «feble» de la direcció d'IC [vegeu REPÒRTER del mes passat] perquè considera que no va intervenir quan el conflicte començava a esclatar. Segons Pep Canal, la comissió permanent donarà a conèixer la seva postura públicament perquè les acusacions d'Hernàndez han sortit publicades. «Som una formació amb principis i ètica i no podem permetre que acusacions com aquestes no s'aclareixin», va afirmar Canal.

La renúncia d'Hernàndez, que era regidora de Sanitat, Medi Ambient i Serveis Socials, es va fer efectiva en el ple de l'Ajuntament del 9 de febrer. L'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, va agrair la tasca i va reconèixer el bon treball que Hernández ha dut a terme a l'Ajuntament. El portaveu del PP, Gonçal Prieto, també va agrair la seva feina, però va criticar que «últimament ha estat absent en temes importants». L'alcaldessa va respondre Prieto dient que no era el moment de debatre-ho perquè, entre d'altres motius, Hernández no era present a la sessió. «Deixant de banda les discrepàncies que poden haver-hi entre regidors per la manera de veure les coses, s'ha de reconèixer la seva feina», va afegir Campoy.

El regidor de CiU, Jordi Pica, va mostrar-se en desacord amb la gestió de l'ex-regidora d'IC i va fer referència a la denúncia per injúries que ell va presentar contra ella perquè en una ocasió el va criticar. El portaveu d'ERC, Lluís Llerinós, també va fer una valoració positiva de la feina d'Hernàndez, mentre que el regidor d'IC, Jordi Medina, no va dir ni una sola paraula. Medina és el substitut de l'ex-regidora com a cap de llista d'IC a les properes municipals. La número 3 de la llista presentada el 1991, Sílvia Aguilera, ha renunciat a entrar al consistori en lloc d'Hernàndez per motius professionals, per la qual cosa el nou regidor serà el número 4, Josep Maria Lasheras.

Ningú es veu discriminat a IC

La comissió política d'IC de Malgrat de Mar, arran de les declaracions de la fins ara regidora i portaveu d'IC, la companya Marta Hernández, s'ha vist molt sorpresa i vol fer les següents declaracions:

Dins d'IC ningú es veu discriminat per raó de raça, sexe, religió, etc. (a Malgrat tampoc), ja que això seria atemptar contra els principis bàsics de la nostra formació.

La companya Marta Hernández sempre ha tingut obertes les portes per participar a les primàries de cara a confeccionar la llista de les properes municipals. En dates prèvies a la celebració de les primàries (assemblea del 12 de novembre de 1994), ja havia manifestat a diferents mitjans de comunicació (El Punt, Som-hi!) la  seva voluntat de no tornar-se a presentar a les properes eleccions municipals per «discrepàncies personals» amb diversos membres de la comissió política local. A l'esmentada assemblea ningú va proposar el nom de Marta Hernández, essent votats per unanimitat els candidats.

La companya Marta Hernández va posar fa nou mesos enrera els seus càrrecs a mans de la comissió política local. La seva dimissió no es va acceptar per majoria absoluta valorant que havia d'esgotar el mandat.

Per això no entenem les falses manifestacions de la companya Marta Hernández i aquesta comissió política farà les gestions que calguin al més alt nivell d'IC per aclarir aquesta situació.

Malgrat de Mar, 23 de gener de 1995

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 32, març de 1995, pàgina 19.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

ACN

Dimarts, 17 nov.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits