bloc sense fulls

Repòrter, maig de 1995 | Joan Roig es presenta per últim cop a Sant Cebrià i ERC aposta per una crítica dura

Dimarts, 9 de febrer de 2021 06:30 hEndavant!
diu la pancarta que lli ha a l'entrada de Sant Cebrià de Vallalta. La secció local d'ERC l'ha penjada. I amb la pancarta, una candidatura que encapçala Salvador Viñals Bernat. Per primera vegada en 25 anys, l'alcalde de Sant Cebrià, Joan Roig, de CiU, haurà de fer front a l'oposició d'un partit progressista. De fet, ja fa uns mesos que la secció d'ERC fa oposició, però des de fora de l'Ajuntament. El regidor del PP Amadeu Pla no es torna a presentar i els populars, des de Mataró, no li han trobat cap substitut. El PP tenia intenció de concórrer als comicis municipals en aquesta població, però finalment no ho ha aconseguit. A part de Roig, que es presenta a la reelecció admetent que està «cansat» de fer d'alcalde, i de Viñals, els veïns de Sant Cebrià tindran l'opció de votar un tercer candidat: Jordi Garcia Vives, del PSC. La candidatura d'aquest «paracaigudista» -—així s'anomenen en àmbits polítics les persones que van a les llistes, tot i no tenir gaire vinculació amb la població on es presenten— es va conèixer poc abans del límit per presentar les llistes a la junta electoral d'Arenys de Mar. De dues llistes l'any 1991 —CiU i PP—, s'ha passat a tres.

Les obres del mandat

Joan Roig clou el mandat amb el següent balanç: ampliació de les instal·lacions de la zona esportiva, connexió amb la xarxa d'aigua de la Tordera, ampliació del cementiri, clausura de l'antic abocador de Can Valencià —recordin la denúncia a l'alcalde de Canet del fiscal per a delictes ecològics— i reorganització del servei de recollida d'escombraries. A més, l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta ha començat la construcció del Casal de la Joventut.

«Tot això, s'ha procurat fer mantenint la pressió fiscal baixa pel que fa als impostos municipals», afirma l'alcalde. «No cal descuidar en l'àmbit de la prevenció, la creació d'un grup de voluntaris de protecció civil local i, en l'àmbit de la promoció econòmica, la participació en el Saló Internacional de Turisme 1995 i l'aprovació del pla parcial per a una petita zona industrial», afegeix Joan Roig.

El candidat d'ERC afirma: «No podem fer una valoració dels últims quatre anys sense tenir en compte els anteriors vint anys, ja que des de l'època franquista estem governats per la mateixa persona, d'una forma totalment personalista.» Salvador Viñals afegeix: «Només hem de fer una mirada al poble per adonar-nos que el seu creixement ha estat totalment incontrolat i basat en l'especulació, a l'igual de les urbanitzacions que han crescut sense un mínim d'infraestructura. De tot això fem responsable l'alcalde actual». Roig es presenta per última vegada a les eleccions municipals, segons ha manifestat, i s'enfronta a una campanya de crítica directa per part d'ERC. De fet, fa temps que l'alcalde de Sant Cebrià diu que té ganes de donar pas a una altra persona i deixar l'Ajuntament.

«Després d'aquestes eleccions, que no m'intentin convèncer per repetir perquè tinc moltes ganes de plegar», comenta Joan Roig, en referència a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Tot i això, l'alcalde defensa la seva independència respecte al partit. «A mi no m'han condicionat mai, això ho puc dir amb tota certesa, ni per part de Franco [va accedir a l'alcaldia l'any 1969] ni de Convergència. Sempre m'han deixat fer el que jo creia important.»

El dia 28 de maig, a Sant Cebrià de Vallalta, el poble decidirà si prefereix la continuïtat a l'Ajuntament o la renovació, en mans dels candidats republicà i socialista.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 34, maig de 1995, pàgina 32.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits