bloc sense fulls

Repòrter, maig de 1995 | L'alcalde i l'ex-alcalde de Sant Pol es tornen a enfrontar quatre anys després

Dimarts, 9 de febrer de 2021 07:30 hUn duel entre alcalde i ex-alcalde es viurà aquesta campanya electoral a Sant Pol. Josep Roca, alcalde entre 1979 i 1991, any en què va ser desbancat per Francesc Pomés (Sant Pol Democràtic) torna a la lluita per l'alcaldia de la mà d'ERC. Pomés, en canvi, es presenta a la reelecció sota les sigles de CiU, coalició que Roca va representar durant 12 anys. Un Francesc Pomés que ha disposat d'aquest mandat per adquirir experiència en la gestió municipal i un Josep Roca que ha tastat el sabor agre de les cadires reservades a l'oposició tornen a enfrontar-se quatre anys després. Roca, però, no s'ha estat tot sol a l'oposició. L'ha acompanyat el regidor d'IC, Jordi Roura, que a principi del mandat va donar el govern a Pomes amb el seu vot a canvi de la regidoria d'Urbanisme. Les discrepàncies entre l'alcalde i el regidor d'Urbanisme i l'intent d'aquest últim de presentar-li una moció de censura, amb el suport de l'ex-alcalde, van portar al trencament del pacte de govern SPD-IC, l'estiu de 1993. A partir de llavors, Jordi Roura i Josep Roca es van quedar sols a l'oposició, ja que els 4 regidors restants de CiU van ingressar a l'equip de govern dels independents.

CDC de Sant Pol ja ha criticat el «fitxatge» que ERC ha fet amb Roca, del qual ha recordat que va ser regidor durant el franquisme. Pomés ha admès que el seu principal rival serà l'ex-alcalde. L'alcalde afirma que Josep Roca va mantenir una gestió molt personalista durant la seva època d'alcalde i li retreu la poca llibertat que dipositava en els regidors. Pomés, per tant, presenta el mandat 91-95 com l'obertura de l'Ajuntament i la seva democratització. Roca, en canvi, critica que la despesa del consistori s'hagi disparat i acusa els membres de l'actual grup de govern de moure's per interessos.

La batalla és servida, però a part de Pomés i Roca hi ha dos candidats més: Jordi Roura (IC-Els Verds) i Francesc León (PSC). Cap dels quatre alcaldables s'ha referit en les seves valoracions del mandat de forma directa a la urbanització dels terrenys dels Garrofers, que ha estat motiu de protesta per part dels ecologistes. Jordi Roura proposa una revisió del Pla general i un augment de les zones verdes, mentre que Francesc Pomés afirma que la població no es pot expandir pel mar. «Sant Pol, si vol créixer, per on ho ha de fer? 0 és que no volem que creixi? Crec que tenim tot el dret de donar expansió a Sant Pol. I per on s'ha d'expandir? Per la muntanya, perquè no podem pas fer habitatges en mar! Els terrenys més propers a la població són els Garrofers», afirma l'alcalde. Francesc Pomés manifesta que guanyarà les eleccions que convoquen els veïns a les urnes el proper dia 28 per majoria, però afegeix: «No es pot dir blat fins que és al sac i ben lligat».

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 34, maig de 1995, pàgina 34.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Tharrats

Dissabte, 5 set.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits