bloc sense fulls

Repòrter, maig de 1995 | Miquel Tur denuncia que el número 2 del PP de Malgrat l'amenaça de mort

Dimarts, 9 de febrer de 2021 05:30 hEl fins ara portaveu del grup municipal del Partit Popular (PP) a l'Ajuntament de Calella, Miquel Tur, ha denunciat a la Guàrdia Civil que el president de la secció del partit a Malgrat de Mar i número 2 de la candidatura a les municipals, Ramon Martínez, el va amenaçar de mort per telèfon tres vegades, amb la intenció que deixés la militància i renunciés a encapçalar novament la llista de Calella. Les trucades, que es van produir el 4 de febrer i eren anònimes, corresponien a un home que afirmava: «Senyor Miquel Tur, o dimiteix del partit o és home mort». Miquel Tur va explicar a la Guàrdia Civil que sospita de Martínez com a autor de les tres trucades telefòniques, ja que el president del PP de Malgrat havia fet comentaris sobre la possibilitat que el PP no deixés a Tur tornar-se a presentar com a alcaldable de Calella.

Miquel Tur va fer pública l'existència d'aquestes trucades amenaçadores a principis de maig, quan el PP havia decidit vetar la seva candidatura a l'alcaldia. El president del PP a Catalunya, Aleix Vidal-Quadras, es va oposar al fet que Tur repetís com a cap de llista i fins l'últim dia de termini per presentar les candidatures als jutjats d'Arenys de Mar no es va saber qui encapçalaria la llista del Partit Popular. Josep Maria Vila Comas és qui optarà a l'alcaldia pel partit conservador, seguit de Miquel Campoy, que actualment és regidor i anava de número 3 als comicis del 1991.

El debat sobre la llista de Calella va originar un greu conflicte al PP, ja que la direcció comarcal —partidària de les tesis de Vidal-Quadras— rebutjava Tur, però aquest tenia alguns suports a la direcció provincial. Precisament l'endemà que es fes públic que Tur no es tornaria a presentar, el president del PP a Barcelona, Antonio Ainoza, va elogiar Miquel Tur per la seva disciplina i actitud responsable perquè, segons ell, havia acceptat que el partit presenti una llista de renovació sense produir-se cap trencament.

Canvi de la nit al dia

Al cap de pocs dies, però, Tur va anunciar que deixava el partit i el seu càrrec de president local, tot i que inicialment havia acceptat de continuar, malgrat les decisions adoptades des de la direcció catalana del PP. La traca final d'aquest afer és l'anunci d'aquestes amenaces de mort, que Ramon Martínez nega rotundament. «Mai no he amenaçat Miquel Tur. El considero un gran professional, personalment. Com a vice-president comarcal em vaig limitar a informar que des de Barcelona no s'acceptava la seva candidatura», va matisar, Martínez lamenta que Tur continuï «provocant malentesos, quan ja no hi ha res afer».

Martínez ha admès, però, que es va reunir amb Pere Martí, Carles Bala —militants calellencs partidaris de Tur— i Norbert Pelàez, regidor de Pineda de Mar. Durant aquesta trobada, Ramon Martínez va afirmar que Tur no seria a la llista de les eleccions. «Les meves paraules van ser que, s'ho agafés com s'ho agafés, Miquel Tur no seria cap de llista per a les properes eleccions. Em vaig limitar a transmetre les intencions del partit», va dir Martínez. «Em sap greu que s'ho prengui així, però [Miquel Tur] ha de saber acceptar les ordres del partit que representava i no buscar altres motius sense fonament», hi afegeix el president del PP de Malgrat. Tot i la denúncia presentada a la Guàrdia Civil, el cap de llista del PP de Calella el 1991 no pensa emprendre accions legals contra Ramon Martínez.

Tur va proposar que el militant Pere Martí —persona de la confiança del president local dimissionari— encapçalés la candidatura de Calella, sense que ell fos a la llista, després que la direcció del partit rebutgés la idea que Martí anés de número 1, amb Miquel Tur de segon. Segons Tur, un 70% dels militants de Calella han discrepat de la decisió de posar de número 1 Josep Maria Vila.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 34, maig de 1995, pàgina 39.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits