bloc sense fulls

Repòrter, agost de 1995 | Adéu, Complot

Divendres, 12 de febrer de 2021 03:30 h

EI fet de la desaparició del Complot és una errada i la seva forma, un fet lamentable. L'Ajuntament de Pineda de Mar havia invertit molts milions en aquesta mostra, amb la doble finalitat de confeccionar una proposta cultural ferma i de potenciar la població entre els municipis veïns i llunyans. La idea era bona; una altra cosa és que l'execució no ho fos tant. Si la mostra nofuncionava s'hauria d'haver reestructurat i si el cost era inassumible per al consistori s'haurien d'haver fet tots els esforços perquè els ajuts que es rebien des de fora fossin majors. El Complot havia creat un hàbit, a banda de mals plantejaments organitzatius en unes edicions i de mala fortuna en d'altres —cas de la pluja, per entendre'ns.

Que el propi equip de govern socialista no estava gaire convençut de la continuïtat de la mostra és una evidència. Si no, per què no hi havia cap actuació contractada abans de les eleccions? No és acceptable l'excusa que la continuïtat del Complot es volia deixar en mans de l'equip de govern resultant dels comids perquè ningú —absolutament ningú— no s'esperava un canvi a l'alcaldia. La politització d'un projecte que sempre hauria d'haver estat estrictament cultural ha culminat l'episodi final. De fet, la curta vida del Complot va ser molt polititzada. Per aquest motiu la seva fi és més llastimosa encara.

Els nous governants —legitimats per prendre aquesta opció i havent ja advertit que no estaven d'acord amb el Complot— no han sabut explicar-ho a la població, que es mereix una justificació més digna que dir que els diners es destinaran a rehabilitar les escoles. Quina eina de promoció utilitzarà ara Pineda? Quina política dissenyarà el nou equip de govern per donar resposta a les necessitats culturals creades?

(Article d'opinió de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 37, agost de 1995, pàgina 9.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Maresme

Dijous, 25 feb.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits