bloc sense fulls

Repòrter: El partidisme perjudica la riera d'Arenys de Mar

Dissabte, 13 de febrer de 2021 03:00 hLa solució al problema que suposa per a Arenys de Mar tenir una riera al descobert amb un alt risc per a les persones es va embolicar des del moment en què la Generalitat i el Govern central es van començar a disputar el protagonisme. Suposadament la capitalització dels mèrits els portaria un rendiment electoral. L'últim episodi el vam viure el mes passat, amb la promesa del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Artur Mas, d'introduir modificacions en el projecte aprovat per canalitzar i cobrir la riera. Resulta que aquests canvis costaran uns 400 milions de pessetes que els haurà de pagar el Ministeri d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient. El conseller ha reconegut que l'última paraula la tindrà el Govern central. Atès que les relacions entre Convergència i Unió i el PSOE no passen pel millor moment, molt ens temem que el ministre Josep Borrell respondrà amb un míssil a la línia de flotació de CiU. Certament els arguments per carregar aquest míssil els té a l'abast.

Hi ha un element que deixa la Generalitat sense credibilitat. No fa gaires mesos el ministre Josep Borrell i l'anterior conseller d'Obres Públiques, Josep Maria Cullell, firmaven amb solemnitat i pompa un conveni per arranjar les rieres del Maresme, entre elles la d'Arenys de Mar. Aleshores, el projecte va ser acceptat i beneït pel Govern, la Generalitat i l'Ajuntament. De fet, tant el ministre com el conseller van rivalitzar públicament en dos actes amb poques hores de diferència per intentar atribuir-se la iniciativa.

Els interrogants que es plantegen són diversos. D'una banda, és que Josep Maria Cullell no coneixia bé el projecte d'Arenys quan va firmar el conveni amb el seu homòleg Josep Borrell? D'altra banda, a què respon la promesa del conseller Mas de canviar el projecte, però pagant un altre? La interpretació més factible és que és un gest per donar compliment a un dels punts del programa del nou alcalde de CiU, Miquel Rubirola. Possiblement que els canvis que vol introduir siguin millores interessants, però la forma de presentar-los és partidista i poc efectiva ja que el Govern central es pot negar a fer qualsevol alteració també per motius partidistes.

Tot i que asseguren que les obres començaran segons els terminis previstos, caldrà veure si aquest interès de l'alcalde d'Arenys de Mar per modificar el projecte i la forma equivocada de negociar-ho no generarà més retards que eternitzin aquesta obra.

(Editorial de la revista Repòrter, número 38, setembre de 1995, pàgina 5.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits