bloc sense fulls

Repòrter: L'Alt Maresme dóna un avís a José María Aznar

Divendres, 19 de febrer de 2021 03:00 hEls ciutadans de l'Alt Maresme han frenat les aspiracions del Partit Popular (PP) d'obtenir un espectacular creixement que li permetés governar a l'Estat. Els resultats de la nostra comarca van suposar per al partit de José Maria Aznar un clar avís que a Catalunya no pot esperar tenir més implantació si no canvia a un discurs amb menys bel·ligerància cap a la identitat nacional del nostre país.

Hi ha un altre sector d'electors que no han donat suport el PP per por que un partit de dreta, malgrat que intenti situar-se políticament al centre, pugui modificar alguns pilars de l'Estat del benestar. El suport de Trias de Bes i Aznar a l'Alt Maresme ha estat per sota de la mitjana de Catalunya i, analitzant els resultats, sembla que han tocat sostre a la comarca al voltant del 16% dels vots,

A l'altra banda, resulta espectacular l'increment de set punts del PSC. Serra i Felipe van convèncer més del doble de votants que el PP. Els socialistes van saber mobilitzar la població amb una intensa campanya que a l'Alt Maresme va superar la realitzada pel Partit Popular, tant pel que fa a la quantitat d'actes com pel que fa al relleu social dels participants. El PSC era conscient que havia de retallar les grans distàncies que li donaven les enquestes respecte al PP, que posteriorment s'han vist equivocades per l'efecte del vot ocult socialista.

El mèrit de CiU ha estat mantenir-se com a primera força enmig del foc creuat entre Felipe González i José María Aznar. Iniciativa per Catalunya ha deixat passar una bona oportunitat d'augmentar el seu suport a la comarca aprofitant la ressonància que va tenir la denúncia realitzada pel seu cap de llista, Joan Saura, sobre la contaminació de la Tordera. Amb una campanya que recordés a l'electorat el seu protagonisme en un assumpte d'interès social, IC-EV podria haver crescut més, malgrat que fets locals tenen una incidència limitada en unes eleccions generals. I pel que fa a ERC, el seu descens ha situat el partit com abans del 93 per una manca de visió absoluta de la seva cap de llista, Pilar Rahola, per l'incident amb la grua de Badalona.

(Editorial de la revista Repòrter, número 44, març de 1996, pàgina 5.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits