bloc sense fulls

Repòrter: La prostitució organitzada causa alarma social

Dissabte, 20 de febrer de 2021 03:00 hL'operació policial portada a terme a Tordera contra la prostitució organitzada es pot considerar un cop important contra aquestes xarxes que exploten dones immigrants i que són retingudes contra la seva voluntat. Aparentment, el resultat de la batuda va més enllà d'un cop d'efecte. Però malgrat que no volem discutir el mèrit d'aquesta operació, és un fet que les activitats dels prostíbuls de Tordera, com les d'altres locals situats a la comarca, són voxpopuli. Els veïns acostumen a conviure amb aquesta activitat fent gala d'un alt grau de tolerància, però hi ha un punt en què aquests fets provoquen alarma social, com justificava la policia per fer la batuda. El focus delictiu que s'estava configurant a Tordera era preocupant i requeria una actuació policíaca d'aquest tipus. La construcció d'un hotel del qual tot el poble sospitava que es dedicava a la prostitució ha estat molt possiblement la gota que ha fet vessar el got, ja que de locals de menys importància dedicats a la prostitució n'hi ha a moltes poblacions i, alguns d'ells, tenen una certa solera. Aquests locals també s'haurien d'investigar a fons, per si amaguen una realitat com la dels bordells de Tordera, amb tràfic de dones, coaccions i explotació pel proxenetisme més dur.

Hi ha un fet, però, que resulta, com a mínim, discordant. El jutge d'Arenys en va ordenar, després de prendre declaració als dos propietaris i als set encarregats dels cinc locals, la llibertat, encara que a hores d'ara es desconeix si va ser amb fiança o sense. En tot cas, els delictes que la policia imputa als detinguts, especialment als dos propietaris, són greus i podria ser un risc deixar-los en llibertat, malgrat que el jutge deu tenir arguments prou convincents per actuar així.

La prostitució, i especialment el món delictiu que es mou al seu voltant, és un fenomen que no s'eradica solament amb la persecució policíaca. Aquestes mesures de xoc han d'anar encaminades cap al món delictiu paral·lel. La prostitució necessita un suport especial per incentivar la reinserció social d'aquestes dones.

(Editorial de la revista Repòrter, número 45, abril de 1996, pàgina 5.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits