bloc sense fulls

Repòrter: Isozaki estrena una obra emblemàtica per a Palafolls i la comarca

Divendres, 26 de febrer de 2021 03:00 hL'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, ha tornat a sorprendre l'Alt Maresme i molt més enllà, fins al Japó, amb la culminació del pavelló poliesportiu dissenyat per l'arquitecte nipó Arata Isozaki. Des del mes passat, la població de Palafolls disposa d'una joia arquitectònia, segons els entesos en la matèria, que és El Palauet, nom que fa referència al seu germà gran, el Palau Sant Jordi de l'Anella Olímpica de Barcelona.

El somni va començar abans del Jocs de 1992, quan Valentí Agustí, que ja mantenia relacions amb el Japó, va abordar Arata Isozaki, un dels genis de l'arquitectura mundialment reconeguts, i li va proposar fer un pavelló de butxaca a Palafolls, una població que llavors tenia menys de 3.000 habitants.

Ara, uns quants anys més tard i passada l'eufòria olímpica, el projecte s'ha fet realitat. Valentí Agustí ha tingut l'enginy necessari per portar a terme aquesta ambiciosa obra i, el que ha estat decisiu, trobar els recursos econòmics. No solament ha aportat diners l'ajuntament, també la Generalitat de Catalunya i empreses privades que des de fa anys contribueixen a obres municipals. En total, 250 milions de pessetes.

En comparació amb els pavellons de Malgrat i Pineda, el pressupost és bastant més elevat perquè Valentí Agustí no ha optat per la funcionalitat, sinó també per una obra de gran valor arquitectònic que serà estudiada a les escoles d'arquitectura i enginyeria com un desafiament per la seva gran coberta ondulada. Ara només cal omplir el nou pavelló de Palafolls de funcionalitat i activitat esportiva i lúdica, que no solament hauria de ser per als veïns d'aquesta poblacions, sinó també per a la comarca. Notem a faltar una implicació d'abast supracomarcal en aquesta iniciativa, que també pot convertir-se, amb una promoció adequada, en un punt d'interès turístic en uns moments en què es busca la qualitat.

(Editorial de la revista Repòrter, número 51, octubre de 1996, pàgina 5.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits