bloc sense fulls

Repòrter: Un any de transició

Diumenge, 7 de març de 2021 03:00 hL'any 1996 no ha estat definitiu gairebé en cap dels aspectes de l'actualitat comarcal. No s'ha resolt cap dels conflictes ni casos de crònica negra, sinó que hi ha hagut novetats en el camí cap a un desenllaç en els propers mesos. Hi ha hagut notícies importants, sens dubte, com l'inici de les obres per cobrir la riera d'Arenys de Mar, que malgrat el retard, cal destacar per la seva importància. La població perdrà una part important de la seva identitat, però guanyarà, és de suposar, en seguretat i evitarà els constants ensurts que pateixen els seus habitants. Amb una mica de sort, podrem veure acabada, al final de 1997, la nova rambla que naixerà sobre la riera. Igualment transcendent és la urbanització dels passeigs marítims de Calella, Pineda i Malgrat, que també s'estrenaran el 1997, després d'un any irregular pel que fa al ritme de les obres per causa de les pluges i de la necessitat d'abaixar el ritme de treball durant l'estiu per evitar molèsties als turistes i visitants.

La inauguració de la planta potabilitzadora d'aigua de Palafolls va ser un fet històric per a la comarca, després d'haver de suportar durant tants anys una aigua de pèssima qualitat. Però la posada en marxa de la potabilitzadora no ha fet més que encetar un altre conflicte important, ja que l'augment del preu de l'aigua és previsible que aixequi més protestes dels veïns. Així mateix, és possible que el 1997 ens porti els primers resultats judicials en la querella interposada contra l'empresa Resisa per haver contaminat la Tordera. L'any passat vam viure un altre episodi d'un dels conflictes crònics de l'Alt Maresme, el consens polític aconseguit per reivindicar i buscar una alternativa viable al traçat de la via del tren a la comarca, però no és res més que un altre esglaó d'una escala de la qual no es veu el final.

Pel que fa a la crònica negra, hem viscut un any intens amb les seqüeles del crim a Canet. La injustificable campanya popular perquè els jutges desterressin l'acusada de la mort de Segimon Pruna, que va tornar a Canet gràcies a la rectificació imposada per l'Audiència de Barcelona. El que per a un jutge d'Arenys era inqüestionable, altres magistrats ho qüestionen i ho tiren a terra perquè diuen que no es va tractar d'un assassinat, sinó d'un homicidi. Els jutges també ens han sorprès amb la indulgència amb què tracten els pirates telefònics i estafadors, que s'escuden en la seva edad (17 i 64 anys) per entrar als jutjats i sortir-ne, deixant bocabadats els guàrdies civils i els qui han patit les seves accions. El mateix va passar amb el cas de la xarxa de prostitució desarticulada a Tordera. El que havia de ser un gran cop contra el focus més important de la comarca es va quedar en una estirada d'orelles sense més conseqüències.

Esperem que aquest any 1997 sigui positiu en tots els aspectes i que en fer el balaç d'aquí a dotze mesos no es repeteixin aquestes crítiques. Bon any per a tothom.

(Editorial de la revista Repòrter, número 54, gener de 1997, pàgina 5.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

#AdéuACN

Dissabte, 7 mai.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits