bloc sense fulls

Repòrter, gener de 1997 | El regidor de Canet deixa ERC i entra al partit fundat per Àngel Colom

Diumenge, 7 de març de 2021 04:00 hL'únic regidor d'ERC de Canet de Mar, Llorenç Ramírez, ha Ingressat al Partit per la Independència (PI) adduint que la formació que actualment dirigeix Josep Lluís Carod-Rovira està agafant «una certa tendència més radical». Ramírez és el primer regidor del Maresme que ha deixat ERC per seguir les passes d'Àngel Colom. «Jo vaig entrar a ERC amb Colom i comparteixo aquesta línia més moderada», va afirmar Ramírez el 27 de novembre. En el ple que l'Ajuntament de Canet va celebrar aquell dia, el regidor de Benestar Social —que governa amb CiU i dos trànsfugues del PP i el PSC— va anunciar la seva baixa d'ERC. Llorenç Ramírez va adoptar aquesta decisió després d'una reunió mantinguda amb Pilar Rahola, regidora a l'Ajuntament de Barcelona que es troba en la mateixa situació. Rahola va explicar a Ramírez el projecte del PI i l'ingrés del regidor canetenc es va produir poc després del congrés nacional d'ERC, en què Carod-RovIra va accedir a la secretaria general del partit.

El pas de Ramírez al PI va aixecar la ira de la direcció comarcal d'ERC i també de la secció local. El president d'ERC del Maresme, el mataroní Antoni Delgado, afirma que el regidor de Canet pretén així «garantir-se el futur polític», al costat de l'alcalde de la població, Josep Rovira (CiU). Segons Antoni Delgado, la intenció del regidor és presentar-se a les eleccions municipals del 1999 sota les sigles de CiU, en la llista liderada per l'independent Josep Rovira. ERC acusa Ramírez de trànsfuga perquè s'ha negat a deixar el càrrec de regidor. Si Ramírez plegués, el substituiria el segon de la llista electoral d'ERC.

L'aposta del regidor de Canet ha sorprès ERC perquè Ramírez va donar ple suport a Antoni Delgado durant les eleccions a la presidència comarcal. Delgado és molt crític amb Colom i es va imposar en les urnes davant de l'altre candidat a la presidència comarcal, el premianenc Miquel Pagès, del sector oficialista de llavors. El posicionament de Ramírez en favor de Delgado ha estat motiu de sorpresa. De fet, el president de l'Assemblea de Regidors d'ERC del Maresme, el llavanerenc Andreu Ródenas, recorda que en el transcurs d'un sopar a Vilassar de Dalt amb Carod-Rovira, el regidor de Canet va reiterar el seu suport al sector contrari a Àngel Colom. A més, segons Ródenas, l'edil de Canet va carregar contra Colom i Rahola pel dèficit que han deixat amb la seva fugida d'ERC. «Ningú no entén com ha pogut reaccionar així, ni què el mou ni a quines pressions ha cedit. El que és evident és que es mereix el descrèdit de tothom.»

La secció local d'ERC també ha reaccionat amb contundencia. El seu president, Joan Lluís Bassas, assegura que Ramírez no ha estat capaç de presentar «cap argument sòlid» que faci comprensible l'escissió. El president i el vicepresident local, Jordi Ballart, suposen que el regidor ha rebut «pressions i incentius prou contundents per prendre aquesta determinació». ERC havia demanat a Ramírez que deixés el càrrec per la mala relació ja existent. Per això, ERC creu que el regidor ha aprofitat la fundació del PI per conservar la regidoria.

Curiosament, la gestora maresmenca del PI compta amb l'expresident d'ERC de Canet, Jordi Castellà, amb qui Ramírez havia tingut greus enfrontaments. Les diferències entre Ramírez i Castellà van ser tan fortes que el segon va optar per deixar de presidir l'agrupació local d'ERC. Ara, tots dos són al PI plantat per Colom.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 54, gener de 1997, pàgina 15.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Bilbao

Dissabte, 12 gen.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits