bloc sense fulls

Repòrter, maig de 1997 | Unió fa públic que té problemes per governar amb Joaquim Rey a Calella

Dijous, 11 de març de 2021 03:15 hEl grup municipal de CiU de Calella es troba en plena crisi. Així ho veuen els grups de l'oposició—ERC, PSC i IC-EV—després de les declaracions efectuades pels tres regidors d'Unió Democràtica, Enric Maria Valls, Jaume Planas i Joaquim Clos, que han reconegut que tenen moltes dificultats d'entesa amb l'alcalde, Joaquim Rey, de Convergència. «Joaquim Rey utilitza estratègies polítiques molt personals a l'hora de governar Calella i, sovint, ens deixa al marge de les decisions», afirmen els regidors d'Unió. Els tres representants democratacristians s'han entrevistat amb l'alcalde per buscar una solució, però asseguren que no han rebut cap resposta a canvi. «Malauradament, les petites diferències s'han transformat en veritables problemes d'entesa i no podem permetre que això afecti la nostra tasca al capdavant de l'Ajuntament», manifesten. Els regidors d'Unió admeten que en més d'una ocasió aquestes dificultats amb l'alcalde han provocat retard en la presa de decisions i «moltes vegades s'ha hagut de fer marxa enrere».

Malgrat aquestes afirmacions, els edils democratacristians garanteixen que «no hi ha cap inici de ruptura, ni tan sols de crisi a la coalició». «Només ens preocupa que la desconfiança de l'alcalde pugui afectar les actuacions que s'hagin de dur a terme a Calella», afegeixen. Les paraules de Valls, Planas i Clos han estat rebudes per l'oposició com un símptoma de crisi que pot deteriorar la governabilitat de Calella. Mentre el portaveu del PSC, Joan Torrent, demana al grup de CiU que arregli els seus problemes, el cap de l'oposició, Jaume Puig (ERC), valora aquestes divergències com «una tempesta de primavera». Jaume Puig creu que la sang no arribarà al riu i està convençut que Convergència i Unió acabaran junts el mandat, l'any 1999. El portaveu d'ERC, però, ha anat més enllà, ja que afirma que els regidors d'Unió no tenen valor de presentar una moció de censura per desbancar Joaquim Rey de l'alcaldia.

"No passa absolutament res. Estem cansats de manifestacions gratuïtes que no van seguides d'actuacions concretes. Nosaltres, per tant, no llançarem la primera pedra perquè tenim coses més interessants a fer», diu Jaume Puig. El portaveu d'ERC lamenta que les discrepàncies al si del grup municipal de CiU no s'evidenciïn en els plens. «Per què no demostren allà les seves desavinences?», es pregunta. Puig afirma que no està gens preocupat per les declaracions dels regidors d'Unió, però aquest no és el sentiment del portaveu socialista. «Lamento les discrepàncies perquè perjudiquen les polítiques de l'equip de govern. Entenc que CiU ha de solucionar els seus problemes i escoltar l'oposició i la població en general», diu Joan Torrent.

El portaveu d'IC-EV, Joan Juhé, entén que les «divisions i distorsions» que pateixen Convergència i Unió a Calella poden arribar a tenir «efectes inesperats». Al seu entendre, «els components personals van agafant força» però la governabilitat no corre cap perill ara per ara. «Les relacions personals són complexes. Si es van enverinant s'acumulen les rancúnies. Més endavant poden passar comptes i aquesta dinàmica se'ls pot escapar de les mans als regidors de CiU.» Juhé recorda que els regidors d'Unió —que són 3 dels 7 que té CiU— han intentat des del principi del mandat «desmarcar-se de la tradició que Convegència té a Calella, marcada per l'època de Ramon Bagó». El portaveu d'IC-EV considera que els regidors democratacristians «tenen més ètica i esperit de col·laboració que els convergents».

Joaquim Rey no ha fet declaracions en relació amb les divergències amb Unió.

(Article de Saül Gordillo la revista Repòrter, número 58, maig de 1997, pàgina 14.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits