bloc sense fulls

Repòrter, maig de 1997 | L'administració no intervindrà per evitar pensions completes a 1.350 pessetes

Dijous, 11 de març de 2021 04:30 hLes declaracions que el president del Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC), Ramon Bagó, va efectuar en relació amb la necessitat de tancar un 25 % dels establiments hotelers del país van tenir el seu reflex en la cinquena Trobada d'Empresaris Hotelers del Maresme. El director general de Turisme del govern estatal, Carlos Díaz, que va ser l'atracció de la jornada, va manifestar que a Catalunya no sobra cap hotel. Més aviat, al contrari: «en alguna zona fins i tot en falten» va afirmar Carlos Díaz. El responsable de turisme de l'Estat també va rebutjar una política intervencionista amb els preus. Bagó havia declarat durant la inauguració del SITC que els establiments hotelers que vénen la pensió completa a 1.350 pessetes arruïnen el sector: «El sector és prou madur i l'Estat no té cap intenció d'intervenir en els preus. És la filosofia del govern», va manifestar Carlos Díaz. El director general de l'Estat aposta per la creació d'una marca de qualitat i pels plans d'excel·lència turística, com el de Calella.

En el transcurs de la jornada, el periodista de La Vanguardia i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Carlos Pérez de Rozas, va mostrar-se contrari a l'opinió del director general de Turisme: «No sé quantes marques de qualitat es poden fer amb 1.350 pessetes», va ironitzar Pérez de Rozas, que és tan contrari de l'intervencionisme com del liberalisme salvatge. El periodista barceloní va ser l'únic que va posar sobre la taula el projecte per soterrar o desviar la línia del tren. En referència a aquest projecte, Carlos Díaz es va comprometre davant dels periodistes a traslladar la iniciativa als corresponents departaments ministerials. El conseller d'Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat, Antoni Subirà, també va passar per la masia Can Ratés de Santa Susanna, marc de la trobada dels hotelers, que organitza l'entitat gremial dirigida per l'empresari calellenc Manel Vila. Subirá va coincidir amb el representant de l'Estat a reclamar una aposta del sector per la qualitat: «No es tracta que tothom tingui cinc estrelles, sinó que el client obtingui el servei per al qual ha pagat», va afirmar Subirà. El conseller mataroni, que s'estrenava com a responsable de turisme del Govern català, creu que la qualitat depèn de tots els empresaris perquè, segons va dir: «si un ho fa malament, després el client no voldrà tornar i, a més, donarà una mala imatge de la zona».

El conseller d'Indústria, Comerç i Turisme va anunciar que aquest estiu es doblarà el nombre de turistes russos: «vindran 250.000 russos i una part important seran al Maresme. Aquesta setmana [era divendres, 25 d'abril] ja s'han contractat 40 vols xàrter i un creuer setmanal», va explicar. L'any 1993, els russos que van fer turisme a Catalunya només van ser 6.000.

El president del Gremi d'Hostaleria del Maresme, Manuel Vila, va llançar algunes floretes al representant de l'Estat. Vila va agrair públicament que el govern del PP hagi suprimit la taxa de viatgers i hagi reduït un 95% els impostos per transferències patrimonials. Les bones expectatives per a aquesta temporada van presidir l'ambient entre el centenar d'empresaris —bàsicament de l'Alt Maresme— que van assistir a la cinquena jornada.

(Article de Saül Gordillo la revista Repòrter, número 58, maig de 1997, pàgina 21.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Burgos

Diumenge, 5 oct.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits