bloc sense fulls

Repòrter: La impunitat d'un jove i el seu avi

Divendres, 12 de març de 2021 03:00 hEl cas del pirata telefònic del Maresme està prenent tints de paroxisme. Les quatre detencions i immediates posades en llibertat del jove conviden a fer una reflexió sobre el tracte judicial donat a Javier M. M. i al seu avi, Josep Maria Piqueras Giralt. En el termini de poc més d'un any han comès o han intentat cometre estafes diverses i han sabotejat els telèfons d'emergència del Maresme i la Selva durant mesos amb el risc que això comporta. La reincidència del clan familiar en les seves malifetes és constant com demostra el fet de les quatre detencions. Primerament el jutge va justificar la seva posada en llibertat per l'edat dels dos acusats, de 17 i 62 anys.

Malgrat que es pot argumentar que els delictes presumptament comesos pels dos acusats eren de poca quantitat, si ho comparem amb altres delictes econòmics, la reincidència fa que la seva sortida immediata del jutjat resulti si més no xocant, sobretot si tenim en compte que el fiscal demana set anys de presó per una part dels delictes que se'ls imputen, perquè amb el ritme que porten, el sumari sempre estarà incomplet.

La decisió del jutge de Vilanova i la Geltrú d'obligar el jove i els seus avis a comparèixer davant el jutjat els dies 1 i 15 de cada mes, sembla que és una mesura encertada i que pot frenar les intencions del jove i l'alarma social que crea amb una gran sensació d'impunitat. D'altra banda. Telefònica s'ha mostrat impotent per impedir les estafes, basades en la falsificació de documents i ingressos bancaris per comprar material. Sembla evident que aquests controls són insuficients per frenar les estafes, i Telefònica hauria d'incrementar els dispositius de seguretat.

(Editorial de la revista Repòrter, número 59, juny de 1997, pàgina 5.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Calella

Dissabte, 25 set.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits