bloc sense fulls

Repòrter: Els interrogants de Malgrat

Diumenge, 14 de març de 2021 03:00 hEl trencament del pacte de govern de Malgrat de Mar i també de la coalició CiU mereix una profunda reflexió. Però la reflexió no es pot efectuar sense una base sòlida, és a dir, sense elements de coneixement. L'estat de les coses a Malgrat no és precisament el més idoni per fer un balanç fred de la dimensió de les irregularitats del regidor de Governació, Francesc Vendrell, de CiU, i de la posterior decisió de l'alcaldessa, Conxita Campoy, del PSC, d'expulsar els quatre regidors de Convergència tot mantenint la seva companya de grup, la democratacristiana Conxita Martín, a l'equip de govern. Els fets han estat ràpids i la marxa de l'alcaldessa —de vacances a Brasil— ha deixat la crisi municipal sense resoldre, amb moltes incògnites a l'aire.

Amb aquesta situació, per tant, es fa complicat opinar sobre això. Però hi ha una sèrie de fets objectius que sí poden ser motiu de balanç. La ruptura posa de relleu les males relacions que el PSC mantenia amb CiU i, al mateix temps, les fortes divergències existents al si de la coalició nacionalista. És tan gran la distància que separa CDC d'UDC que la regidora democratacristiana ja s'atreveix a afirmar que, personalment, no és partidària de presentar-se a les properes eleccions municipals sota la mateixa candidatura.

En segon lloc, l'actuació del regidor de Governació queda clarament qüestionada per unes irregularitats la dimensió de les quals encara es desconeixen. I és en aquest punt on l'alcaldessa no ha estat gaire encertada. No pel fet d'adoptar una mesura contundent davant d'una actuació no regular, sinó perquè en prendre la decisió de fer fora CDC del govern no ha explicat prou bé quin és l'abast del funcionament poc transparent i anormal del regidor de Governació. El ciutadà necessita una explicació, informació clara per poder valorar si l'alcaldessa ha fet bé o malament i dades per poder condemnar o no la gestió dels regidors convergents.

En tercer lloc, la resposta de Convergència. Un ridícul espantós, amb el coneixement de la direcció comarcal del partit. Com es pot confondre un import pendent de cobrament amb un «forat»? O, pitjor encara, com es pot intentar confondre l'opinió pública creant sospites d'aquesta mena? Hi ha molts interrogants. Cal esperar que durant el setembre les preguntes obtinguin la seva resposta. Respostes que s'han generat durant un agost polític molt mogut a Malgrat.

(Editorial de la revista Repòrter, número 61, setembre de 1997, pàgina 5.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits