bloc sense fulls

Repòrter, desembre de 1997 | Francesc Grau, un mestre

Dimecres, 17 de març de 2021 03:45 hSi una colla de joves calellencs ens hem dedicat a això del periodisme és gràcies a Francesc Grau i Viader, un home honest i ponderat que va dirigir les revistes La Tralla i El Nunci. Les seves correccions lingüístiques amb típex i bolígraf vermell sobre el full escrit a màquina i els seus consells van ser determinants. Amb ell vam començar a escriure, però també vam descobrir l'essència del periodisme local, el més proper a la gent i també als lectors.

Quan el periodista incipient es dirigia a en Paco Grau, aquest donava les pautes perquè la proposta d'article esdevingués article de veritat. Et deia amb qui podies parlar pertenir més informació i de quina manera podies enfocar l'escrit. En aquell despatx de Cultura, a l'antic Ajuntament de Calella, on també hi havia el regidor Rafael Carpinell, en Paco Godínez i la Pepita Artigas, es feia El Nunci. Just al costat del despatx d'alcaldia, que en aquella època ocupava Ramon Bagó i Agulló.

Aquesta és la imatge que conservo d'El Nunci, una revista municipal oberta a la població, però feta a tocar del senyor alcalde. Aquell equilibri entre la crítica i la fidelitat mal entesa. Cada cop més, aquesta és una imatge que se'm fa agradable i entranyable —potser per nostàlgia—, tot i els maldecaps que podíem tenir els joves que hi col·laboràvem.

Amb ei relleu a l'alcaldia, la revista va canviar la capçalera i la van batejar amb el nom d'El Nou Nunci. De dirigir-la en Paco Grau va passar a mans d'aquella gent que viu de l'administració, a base d'adular els polítics de torn: càrrecs de confiança, empreses de comunicació... Amb més mitjans, però menys ofici, sens dubte, la qüestió és que El Nou Nunci va durar ben poc. De revista municipal va passar a butlletí de l'equip de govern. De recollir la crítica amb moderació, va passar a rebutjar-la. I quan penses en El Nunci, recordes les bones estones que passàvem amb en Paco Grau. Sobretot les reunions que fèiem de nit en aquell despatx de l'Ajuntament calellenc. Adéu, mestre. I gràcies.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 64, desembre de 1997, pàgina 9.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits