bloc sense fulls

Repòrter, gener de 1998 | Santa Susanna acaba l'any sense trobar el substitut d'Antoni Padullés

Dijous, 18 de març de 2021 03:30 hLa renúncia d'Antoni Padullés Rosell com a arquitecte municipal de Santa Susanna, a causa de l'escàndol de corrupció urbanística, ha generat un buit al consistori. Els serveis tècnics de l'Ajuntament estan en quadre des de l'última setmana de novembre. La dimissió d'Antoni Padullés, presentada per l'arquitecte la nit del 24 de novembre, va coincidir amb la marxa de l'aparelladora municipal, Anna Pujol, que s'ha passat al sector privat després d'haver estat mig any contractada pel consistori. Des de finals de novembre, per tant, l'Ajuntament de Santa Susanna només disposen d'un delineant, Lluís Pujol.

Però l'ombra del polèmic arquitecte és ben llarga. Després de plegar, acusat de corrupte pel seu exsoci Jordi Masip Parés, Antoni Padullés ha mantingut contactes amb el consistori. Durant el desembre, l'exarquitecte municipal ha visitat l'Ajuntament almenys en dues ocasions, fora de l'horari d'atenció al públic. A més, ha mantingut converses telefòniques quasi diàriament amb l'alcalde, Joan Campolier (CiU), i el delineant municipal. La renúncia al seu càrrec, per tant, no s'ha traduït en una clara ruptura de relacions. Tot i això, l'alcalde assegura que la dimissió d'Antoni Padullés ha obert «una nova etapa».

Joan Campolier i el regidor Eloi Blesa han mantingut contacte amb la segona arquitecta de l'Ajuntament de Pineda de Mar, Mireia Gelabert, però aquesta professional ha declinat l'oferta de substituir Padullés. La intenció del consistori de Santa Susanna és trobar un nou arquitecte al llarg del mes de gener per evitar una paràlisi de l'activitat dels sen/eis tècnics. L'alcalde té sobre la taula una vintena de currículums d'arquitectes. A més, ha demanat a la Diputació de Barcelona dades de professionals per triar amb facilitat el substitut de Padullés. La intenció de l'alcalde és fitxar un arquitecte de forma interina i, més endavant, convocar un concurs públic per adjudicar la plaça.

En el transcurs de l'últim ple de l'any celebrat el 22 de desembre, el secretari de l'Ajuntament, Luis Chacón Ortega, va renunciar instruir l'expedient obert a Antoni Padullés, en cas que la fiscalia anticorrupció no detecti cap indici penal i trameti novament l'assumpte al consistori. Si es produís aquesta hipòtesi, hauria de ser un funcionari de la Generalitat —de la Direcció General d'Administració Local— qui fes de jutge instructor.

El ple de l'Ajuntament de Santa Susanna havia decidit, el 25 de novembre, arxivar provisionalment l'expedient disciplinari contra l'arquitecte. El consistori va obrir l'expedient i va sancionar el tècnic municipal a mig any de suspensió de feina —no de sou— com a mesura cautelar, a la vista de les greus acusacions formulades per l'arquitecte Jordi Masip. L'expedient va ser arxivat provisionalment perquè la màxima sanció prevista a nivell administratiu és l'expulsió del servei i Padullés va renunciar al seu càrrec de funcionari el 24 de novembre. En tot cas, l'Ajuntament —arran d'un informe del mateix secretari municipal— ja havia traslladat les denúncies de Jordi Masip a la fiscalia anticorrupció, que ha iniciat investigacions per determinar si hi ha indicis penals en l'actuació d'Antoni Padullés o qualsevol altre implicat en la trama.

L'alcalde, que està esquitxat per l'escàndol, ha mantingut una actidud de prudència les últimes setmanes. Prefereix no fer declaracions. Encara no ha facilitat una versió convincent per desmuntar les greus acusacions que recauen també sobre seu. Ni l'alcalde ni l'exarquitecte municipal han iniciat encara accions legals contra Jordi Masip. Aquest últim sosté que Joan Campolier estava plenament assabentat de l'activitat «prevaricadora» del seu arquitecte, que era a l'Ajuntament des del 1978. De fet, l'alcalde havia fundat una societat anònima (RNC/82) amb Antoni Padullés, Jordi Masip i un tercer arquitecte, Jordi Goula, per construir cases a Santa Susanna. L'empresa, però, mai no va arribar a operar, donada la manifesta incompatibilitat que això suposava per a Campolier i Padullés.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 65, gener de 1998, pàgina 21.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Calella

Divendres, 22 gen.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits