bloc sense fulls

Repòrter, agost de 1998 | Candidats previnguts

Dimecres, 24 de març de 2021 03:30 hLes eleccions municipals se celebra ran el juny de 1999. Alguns polítics s'han agafat les vacances d'agost amb un pes menys a sobre. Han optat per deixar la feina feta i ja són proclamats candidats a l'alcaldia. Són alcaldes i regidors que tenen ben clar que als propers comicis aniran de caps de llista. D'altres no tenen les ¡dees clares o prefereixen fer-se estimar fins a l'últim moment. També hi ha una tercera modalitat, els qui aspiren a ser candidats. Són els qui se sotmeteran a un procés d'eleccions primàries.

Calella

L'alcalde, Joaquim Rey, ha estat proclamat per l'assemblea de Convergència com a alcaldable. Si Unió no posa entrebancs —cosa força evident, tenint en compte la retirada del seu president local, Enric Maria Valls—, optarà a l'alcaldia per tercera vegada. ERC, en canvi, ha iniciat unes primàries obertes a tota la població. Hi ha tres aspirants —Ramon Borrull, Jaume Puig i Josep Basart— que se sotmetran a l'elecció no només dels militants sinó de tota la ciutadania que vulgui votar. A partir de 17 anys, tots els calellencs podran escollir l'alcaldable d'ERC. Les votacions es faran el 17 i 18 d'octubre. Jaume Puig és cap de llista i regidor. Josep Basart, regidor i portaveu d'ERC al Consell Comarcal. Ramon Borrull no ha estat mai edil, però és el president local del partit.

Pineda de Mar

Salvador Llorens es presentarà a la reelecció com a alcalde. Convergència hi ha dipositat novament la seva confiança, i Llorens, que governa sense majoria absoluta, pretén aconseguir-la el juny de 1999, poder governar amb tota la comoditat. La seva sòcia de govern, la regidora d'ERC Eulàlia Moral, també ha estat escollida per encapçalar la llista. Llorens i Moral tenen en comú que són independents. ERC s'ha decidit finalment per Moral, tot i que havia manifestat que només hi posaria d'alcaldable un militant del partit.

Malgrat de Mar

L'alcaldessa, Conxita Campoy, encara no ha estat proclamada cap de llista pel PSC. Qui sí ha anat per feina és Josep Sousa, el president local d'IC, que rellevarà Jordi Medina com a cap de llista. Escollit per unanimitat, Sousa no ha estat mai a l'Ajuntament, però es mostra convençut que calia apostar per la renovació. ERC també té alcaldable, Antoni Guirado, que serà escollit regidor en substitució de Llerinós. I mentrestant, segueix la mala maror al si de la coalició nacionalista. Convergència aposta per Salvador Freixas com a candidat a l'alcaldia —per segon cop—, però Unió pretén col·locar-hi un militant seu. L'alternativa és el nou president democratacristià, Eusebi Vázquez. La direcció comarcal d'Unió jugarà fort perquè Vázquez sigui l'alcaldable de CiU.

Tordera

Joan Carles Garcia repetirà com a cap de llista de CiU. Tant l'agrupació de Convergència com la d'Unió han acceptat que l'alcalde més jove de la comarca es presenti a la reelecció. El seu soci de govern, Lluís Barrera, també ha manifestat que repetirà com a líder de l'Alternativa Independent Torderenca (AIT). En canvi, la incògnita és al PSC, on encara no saben si el seu cap de llista i exalcalde, Jaume Romaguera, penjarà els hàbits o lluitarà per desbancar l'aliança CiU-AIT, que el 1995 li van «prendre» l'alcaldia, tot i haver estat ell el candidat més votat.

Palafolls

L'alcalde, Valentí Agustí, i cinc regidors més de l'equip de govern han perdut la seva «independència». El 16 de juliol van rebre el carnet del PSC, de mans de Joan Reventós, president del Parlament. Durant l'acte, Agustí —alcalde des del 1983— no va donar cap pista per esbrinar el seu futur polític. Havia dit que plegaria en acabar el mandat, però ara ni ho confirma ni ho desmenteix. Es vol fer estimar.

Arenys de Mar

L'alcalde, Miquel Rubirola, de CiU, ha pres la decisió fa força temps, però no vol desvetllar-la encara. Batlle des del 1995, en alguna ocasió havia insinuat que voldria deixar el càrrec l'any que ve. Ni els més íntims coneixen la decisió de Rubirola, considerat el «millor alcalde de l'any» pels periodistes maresmencs. El seu principal rival polític, el PSC, tampoc ha anunciat qui serà el substitut d'Ignasi Moreno al capdavant de la candidatura.

Sant Pol de Mar

Francesc Pomés, alcalde des del 1991 —primer independent i al segon mandat per CiU—, es tornarà a presentar. És l'únic alcalde democratacristià de l'Alt Maresme. Té ganes d'enllestir projectes.

Canet de Mar

El PSC i ERC ja tenen candidats. El socialista Joaquim Mas repetirà com a alcaldable amb el convenciment que té possibilitats de desbancar Josep Rovira (CiU). El candidat d'ERC és Jordi Ballart.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 71, agost de 1998, pàgina 13.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Raimon Obiols

Divendres, 13 ago.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits