bloc sense fulls

Repòrter, gener de 1999 | Malgrat aboca 100 milions en el parc

Dilluns, 29 de març de 2021 03:30 hL'Ajuntament de Malgrat de Mar ha aprovat un pressupost de 1.638 milions de pessetes per a l'any 1999. Aquest pressupost és inferior al que s'ha gestionat durant el 1998, que ascendia a 6 milions més. L'equip de govern, format pel PSC, IC-EV i la regidora del grup mixt Concepció Martín, va aprovar els comptes del 1999 en solitari, ja que els grups de l'oposició es van abstenir —ERC i el PP— o van votar-hi en contra —CiU. El capítol d'inversions suma 436 milions, que bàsicament aniran destinats a acabar les grans obres que estan en marxa. Aquestes són les rehabiIitacions dels edificis de l'antiga Cooperativa i Ca l'Arnau. Però hi ha un projecte inclòs en el capítol d'inversions que suposarà 100 milions de despesa. Es tracta del parc del barri de la Verneda, una actuació discutida pels grups de l'oposició durant les últimes setmanes. Aquesta és la gran obra del 99, ja que preveu la construcció d'un parc de 10.000 metres quadrats. El projecte preveu posar-hi més d'un centenar d'arbres, construir un edifici a l'entrada que tindrà l'aspecte d'un castell feudal, una sèrie de casetes que seran els serveis dels més menuts i una zona de picnic i barbacoa. Les figures infantils que han de convertir aquest espai en un parc temàtic no estan incloses en la partida de 100 milions. Precisament aquest és l'aspecte més criticat per l'oposició, que acusa l'alcaldessa, Conxita Campoy (PSC), de no tenir bon gust.

El pressupost, en euros

En tot cas, en el ple del 10 de desembre, va ser la regidora d'Hisenda, Concepció Martín (grup mixt), qui va presentar les línies del pressupost del 99. «Està en la mateixa línia que el pressupost que hem presentat en els darrers quatre anys», va manifestar Martín. Una de les novetats curioses d'aquests comptes és que també s'han presentat en euros. Els 1.638 milions de pessetes que el consistori malgratenc administrarà durant aquest any es tradueixen en 9.753.039 euros. En el capítol d'inversions destaquen els 34 milions de l'obra d'urbanització de l'avinguda Costa Brava, que està cofinançada per la Diputació de Barcelona. També són importants els 103 milions que es dedicaran a la rehabilitació de l'edifici de l'antiga Cooperativa, on s'està fent una biblioteca i sala d'exposicions. Algunes partides del pressupost municipal aniran destinades a l'equipament de la casa modernista de Ca l'Arnau, que esdevindrà escola de música. El consistori també preveu invertir 25 milions en la millora de diversos carrers de la població. Els números aprovats el 10 de desembre són els últims d'aquest mandat. Els començarà a gestionar l'actual consistori, però els liquidarà el resultant dels comicis municipals del 13 de juny. La proximitat de les eleccions explica, segons l'alcaldessa, Conxita Campoy, que cap grup de l'oposició donés suport al pressupost.

El portaveu del PP, Joan Carles Tagua, va anunciar que tancava un cicle de col·laboració amb el govern del PSC, IC-EV i el grup mixt, atès que durant els últims mesos la relació havia estat força fluïda. Tagua assegura que ha perdut la «confiança» que havia dipositat en l'alcaldessa. El portaveu del PP —que havia aprovat el pressupost del 1998— va criticar especialment el projecte del parc de la Verneda i l'absència d'un local social a la pujada del Castell. En conseqüència, els dos edils del PP van votar en contra dels números del 1999.

539 milions pel personal

Els altres dos grups de l'oposició, en canvi, van optar per l'abstenció. El cap de l'oposició, el convergent Salvador Freixas, va mostrar-se preocupat perquè el capítol de personal augmenta any rere any. Ha passat de 497 milions (l'any anterior) als 539 d'aquest exercici. Freixas també va lamentar que s'incrementi la càrrega financera de l'Ajuntament. El portaveu de CiU troba a faltar plans estratègics per promoure llocs de treball al municipi, tot i que durant aquest any es posarà en marxa l'escola taller que rehabilitarà les cases dels mestres de l'escola Montserrat.

L'únic regidor d'ERC, Antoni Guirado, va abstenir-se tot advertint l'alcaldessa que intenti complir el pressupost. «Hem de ser fidels i respectuosos amb aquest pressupost», va defensar Guirado. La resposta de l'alcaldessa va anar en el sentit de tranquil·litzar el representant d'ERC: «Estigui tranquil, senyor Guirado, que aquest pressupost es respectarà.»

(Article de Montse Martínez i Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 76, gener de 1999, pàgina 12.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits