bloc sense fulls

Repòrter, març de 1999 | Mil amb Maragall

Dimecres, 31 de març de 2021 03:45 h

Les primàries dels socialistes per elegir l'exalcalde de Barcelona com a candidat a la presidència de la Generalitat van mobilitzar mil aitmaresmencs. Només a Pineda hi van votar 403 persones, entre militants, simpatitzants i ciutadans independents.Les eleccions primàries del PSC per elegir l'exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall com a candidat a la presidència de la Generalitat van mobilitzar 902 persones a l'Alt Maresme, el 6 de març. 281 militants, 156 simpatitzants i 465 ciutadans independents es van acostar a les urnes que el PSC havia distribuït en 10 poblacions. Els únics municipis que es van quedar sense les urnes socialistes van ser els dos més petits, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta. Gairebé la meitat dels vots de l'Alt Maresme es van registrar en una única localitat. Pineda de Mar, on van participar 403 persones. L'escrutini indica que 257 ciutadans que ni militen ni figuren en el cens de simpatitzants de Pineda van votar per Pasqual Maragall.

Les primàries en favor del presidenciable Maragall es van fer amb el lema Comencem a guanyar, i han servit per a escalfar els motors electorals. Els tres alcaldes socialistes de l'Alt Maresme ja han anunciat que aspiraran a la reelecció, el 13 de juny. L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, pretén guanyar les eleccions municipals per tercera vegada. L'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, milita al PSC des de fa mig any i finalment tornarà a encapçalar la candidatura socialista. Tot i que últimament s'havia dedicat a llençar missatges dient que es retiraria, Agustí liderarà la llista del PSC per cinquena vegada. És alcalde de Palafolls des del 1983, en el segon mandat democràtic als ajuntaments. L'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Maria Valls, també havia manifestat que estava cansat i que es volia retirar de la política municipal. La insistència de la direcció comarcal del PSC, però, ha fet el seu efecte i Pemi Valls aspirarà a la reelecció. És alcalde des del 1991, igual que Conxita Campoy.

A la resta de municipis, els socialistes ja han anat nomenant els seus caps de llista. A Pineda de Mar ho serà l'exalcalde Josep Lluís Fillat, que ha confirmat canvis a la seva llista. Amb la participació aconseguida a les primàries de Maragall, Fillat presenta una bona capacitat de mobilització, sobretot de ciutadans independents. A Arenys de Mar, l'alcaldable serà nou. Es tracta del regidor Santiago Fontbona, que va ser responsable de Cultura l'anterior mandat, quan el socialista Ignasi Moreno era l'alcalde arenyenc. A Tordera també hi ha novetat, ja que la regidora Conxita Rodríguez lluitarà per l'alcaldia en substitució de l'exalcalde del PSC Jaume Romaguera. En canvi, a Calella, Canet de Mar i Sant Pol de Mar els socialistes aposten per la continuïtat. Joan Torrent liderarà la llista socialista de Calella, Joaquim Mas, la de Canet, i Francesc León, la de Sant Pol. En aquests tres municipis governen alcaldes de CiU.

Encara es desconeixen els noms dels alcaldables del PSC a les tres poblacions més petites: Santa Susanna, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 78, març de 1999, pàgina 14.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits