bloc sense fulls

Repòrter, maig de 1999 | L'edició de "Repòrter" dedicada a la Guerra Civil s'esgota

Divendres, 2 d'abril de 2021 04:00 hEl número del mesd'abril de la revista d'informació de l'Alt Maresme, REPÒRTER, ha estat un èxit de vendes. La majoria de llibreries de la comarca han exhaurit els exemplars de l'edició especial dedicada als 60 anys de l'acabament de la Guerra Civil espanyola.

El reportatge elaborat pel geògraf pinedenc David Pavon també ha provocat els elogis dels estudiosos de l'Alt Maresme, especialment les persones sensibilitzades amb la història local. A més, el número dedicat a analitzar les causes i conseqüències del conflicte bèl·lic a les nostres poblacions ha disposat d'una difusió complementària, gràcies als dos actes públics de presentació celebrats a la plaça de les Mèlies de Pineda i al Casal d'Avis de Malgrat el cap de setmana del 24 i 25 d'abril, respectivament. Amb el monogràfic de 60 pàgines dedicat a la Guerra Civil, REPÒRTER ha assolit una de les seves puntes de difusió, amb 1.500 exemplars, comptant els subscriptors que la revista té a tots els municipis de l'Alt Maresme.

El primer acte de presentació es va fer el dissabte dia 24 d'abril, a les 7 de la tarda, a la plaça de les Mèlies, coincidint amb la celebració de la Festa de la Primavera i la Fira d'Entitats de Pineda de Mar. En l'acte hi van intervenir el regidor de Cultura pinedenc, Joan Morell, i el filòleg Joan Ferrer, continuador de l'obra de l'eminent lingüista Joan Coromines. Ferrer va elogiar el treball portat a terme per David Pavon, que juntament amb el periodista de REPÒRTER Joan Pujadas han trepitjat els arxius i biblioteques de l'Alt Maresme a la recerca de material inèdit i en va destacar l'interès. En l'ampli reportatge escrit per David Pavon apareixen documents i diverses fotografies inèdites, acompanyades de set gràfics amb informació exhaustiva sobre els efectes que va produir la Guerra Civil a la comarca del Maresme i el seu context històric.

L'endemà dia, 25 d'abril, al migdia, al Casal d'Avis de Malgrat, es va fer la segona presentació, en què van intervenir l'alcaldessa, Conxita Campoy, i l'exalcalde Josep Móra. Igual que el dia anterior, la convocatòria va ser força nombrosa. Josep Móra va fer un record personal, emotiu i desapassionat dels anys de guerra i postguerra, tot indicant que el conflicte va ser un drama per a totes les parts. La intervenció de Móra va ser seguida amb molta atenció pel públic. Finalment, l'alcaldessa, Conxita Campoy, va cloure l'acte destacant el rigor i el respecte amb què REPÒRTER ha tractat un tema tan delicat com és la Guerra Civil.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 80, maig de 1999, pàgina 27.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits