bloc sense fulls

Repòrter, juny de 1999 | La bufetada de la PIC a Rovira

Dissabte, 3 d'abril de 2021 04:15 hLa Plataforma Independent de Canet (PIC) entra per primera vegada a l'Ajuntament amb 5 regidors; Francesc Garcia, Anna Ardil, Pere Serra, Juan Puigvert i Manuel Solà. La direcció de CDC del Maresme deu estirar-se els cabells després de veure com el candidat que van arraconar amb tant de rebombori els arrabassa l'alcaldia.

El partit creat per Francesc Garcia amb el suport de bona part de les bases convergents disgustades amb la direcció comarcal aconsegueix el 32,31 % dels vots i escombra espectacularment el fins ara alcalde, Josep Rovira, de l'alcaldia.

Rovira, que optava a presidir l'Ajuntament per quarta vegada, rep un sever càstig de l'electorat i aconsegueix per CiU la meitat de vots que Garcia i 264 vots menys que el PSC, per la qual cosa passa de ser la primera a ser la tercera força política al consistori. L'única regidora que podrà acompanyar el cap de llista de CiU a l'Ajuntament serà Ibis Puig. Està clar que la feina feta per Rovira durant els 12 anys que ha portat les regnes de l'Ajuntament no ha sigut prou per convèncer l'electorat, que li ha fet pagar caríssim la seva actitud prepotent en la polèmica per al nomenament de l'alcaldable al si de la coalició nacionalista.

El nou consistori, que ha de constituir-se el 3 de juliol, és encara una incògnita perquè Garcia necessita un pacte per governar amb tranquil·litat. Tots els partits que es presentaven a les municipals a Canet eren, en el moment de tancar aquesta edició, potencials pretendents, atès que la condició d'independent de la PIC els deixa les mans lliures per escollir «núvia». Però el sentit comú fa descartar, d'entrada, dos partits com a possibles socis de govern: el PSC i CiU. El primer, per ser d'esquerres. El segon, per motius obvis: si no s'han pogut entendre abans de les eleccions per fer una única llista, serien capaços ara de repartir-se les carteres? Així, doncs, Garcia pot triar pactar amb el PP, ERC, Unió de Canetencs, o amb dos o tots aquests partits... Tots tres han aconseguit 1 sol representant al consistori. El color del govern de l'Ajuntament del canvi del mil·lenni depèn de la comoditat amb què vulgui estrenar-se com a alcalde Garcia. Un tàndem entre la PIC i Unió de Canetencs —que seria suficient per governar en minoria— seria una gran humiliació per a CiU, que es veuria obligada durant els propers quatre anys a veure governar la gent a la qual va forçar a marxar de la coalició.

Una dada més: el Partit per la Independència (PI) perd a Canet l'únic regidor que tenia a tot el Maresme, perquè Llorenç Ramírez no surt escollit com a edil.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 81, juny de 1999, pàgina 15.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits