bloc sense fulls

Repòrter, juny de 1999 | A la segona, la vençuda a Arenys de Munt

Dissabte, 3 d'abril de 2021 04:45 hEl PSC només perd una de les alcaldies que tenia «en actiu» a l'Alt Maresme: Arenys de Munt, Els socialistes, que milloren en general, rellisquen estrepitosament a Arenys de Munt i cedeixen l'alcaldia a la candidatura AM2000, que el 1995 ja havia sigut la segona força més votada i s'han vist obligats a fer, durant els últims quatre anys, la travessia del desert des de l'oposició.

La llista que lidera l'independent Andreu Majó aconsegueix 453 vots més que la candidatura del que havia estat alcalde en els últims 8 anys, Josep Maria Valls, que queda apartat del cim de la política local no se sap ben bé per què. No hi ha escàndols ni grans polèmiques que hagin marcat els mandats de Valls i, per tant, la victòria aclaparadora dels independents agafa a més d'un per sorpresa. L'única possible explicació al canvi de truita expressat pels ciutadans a les urnes és: 1) la pèrdua de confiança d'un electorat decebut per la lenta evolució del municipi en comparació amb Arenys de Mar i/o 2) una major capacitat de mobilització per votar per part d'AM2000, Cal recordar que, el 13 de juny, Arenys de Munt va registrar una de les participacions electorals més altes en comparació a la resta de l'Alt Maresme, L'abstenció no va passar del 32,7%.

Els resultats electorals obliguen Arenys de Munt 2000 a buscar un aliat per governar sense riscs. Amb el suport de l'edil aconseguit per CiU o del que ha obtingut ERC n'hi hauria prou per formar un govern amb majoria suficient. Però AM2000 té també la possibilitat de formar un equip de gestió municipal més ampli i no descarta negociar amb l'Entesa de Convergència per Arenys de Munt, que es presentava per primer cop a unes eleccions municipals després d'haver-se escindit de CiU, De fet, la coalició es reparteix ara el nombre de regidors que havia tret el 1995 amb l'Entesa, que s'endu la majoria (2).

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 81, juny de 1999, pàgina 17.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits