bloc sense fulls

Repòrter, juliol-agost de 1999 | Nobert Pelàez: «Creiem que amb Joan Morell treballarem bé»

Diumenge, 4 d'abril de 2021 04:00 h-Finalment heu donat suport a CiU tot i que van ser els socialistes la força més votada. Ho entendrà la població?

-Hi ha moltes maneres de fer valoracions sobre els resultats de les eleccions i la nostra és la següent; el número de regidors que hem tret entre CiU i el PP són els mateixos que el 1995 i, per tant, ens dóna prou marge per governar ambtranquil·litat amb una majoria absoluta. Abans de produir-se aquest pacte es podien haver donat tot tipus de possibilitats: CiU i PSC, PSC i PP i, una altra CiU i PP, que és la que s'ha donat. Nosaltres, com a força minoritària, vam deixar que PSC i CiU negociessin i pactessin amb tranquil·litat, i la prova és que el nostre pacte no el vam fer fins divendres a la tarda, un dia abans del nomenament de l'alcalde. Està claríssim que el Partit Popular té més afinitat amb Convergència que amb el Partit Socialista.

-En el mandat anterior es va trencar el pacte, en vau sortir malparats i semblava que hi hagués una ferida encara oberta. Ha cicatritzat molt ràpid?
-Jo crec que hauríem sortit perjudicats d'aquell pacte si els resultats electorals ens haguessin donat un revés i haguéssim baixat en nombre de vots o de regidors. Però nosaltres hem sigut l'única força política, juntament amb els socialistes, que hem obtingut més vots i hem tingut més regidors i, pertant, la nostra lectura és que no ens va perjudicar la ruptura del pacte. Està claríssim que ha canviat alguna cosa en aquesta legislatura: l'alcalde no és el mateix, i creiem que amb Joan Morell treballarem bé. La nostra idea és fer un equip que porti endavant els projectes del municipi respectant alhora les idees que tingui cadascú: l'alcalde és l'alcalde i nosaltrestindrem les tinences d'alcaldia, que és una responsabilitat gran en aquest govern. Lògicament, el pacte que s'ha fet no és només de persones, sinó d'idees. A més, tenim la gran sort, en un principi, que Morell i jo tenim gran afinitat per treballar. Si es pot veure un equip en què els dos líders es tinguin respecte i hi hagi un bon feeling amb un clar objectiu de servir la població, és molt difícil que puguem tenir problemes.

—Esteu dient, d'alguna manera, que el problema en l'anterior mandat era la figura de l'alcalde, Salvador Llorens?
-Bé, jo estic dient que amb la figura de l'alcalde vaig tenir alguna diferència en l'anterior mandat, no que sigui el culpable del que arribés a passar. En tot cas, la voluntat d'ara de totes les dues parts és tenir una legislatura tranquil·la.

-El pacte estava lligat de feia dies?
-No, la primera conversa que vam tenir va ser el dijous al matí [1 de juliol]. Em va venir a buscar el president de Convergència, em va dir que no havien arribat a cap acord amb els socialistes i, pertant, em va demanar si érem capaços d'aconseguir un pacte estable per a la propera legislatura. D'entrada, nosaltres esperàvem que ells s'entenguessin... La nostra sorpresa és que divendres em van venir a veure del PSC, quan ja teníem un preacord amb els convergents.

-Hauria estat possible una entesa amb els socialistes?
-Com a mínim, el que haguéssim fet era negociar. No dic si hi hagués hagut entesa o no. Creiem que la població de Pineda ens ha donat una altra vegada la clau perquè no hi hagin majories a la nostra població, i tots tres pactes haguessin estat possibles. El més lògic, però, és un pacte entre la força més petita i una de les forces més grans. A en Fillat el conec de fa temps, hi tinc bon feeling i el considero una bona persona. Haguéssim tingut converses per negociar, però m'és impossible saber si haguéssim arribat aun acord o no.

-No vau tenir converses?
-Igual que en Morell, en Fillat em va cridar. Però era al principi i jo ja he dit que els vaig recomanar que tinguessin converses ells dos tal com vaig dir en el seu moment en El Punt i a Ràdio Pineda.

-És cert que vau arribar a demanar l'alcaldia compartida?
-Jo l'únic que he demanat és que hi hagués un pacte estable per Pineda, i que tant m'era estar a l'oposició. Ho vaig dir clarament quan es van conèixer els resultats de les eleccions.

-No m'heu respost la pregunta...
-Sóc un polític.

-Això vol dir que els polítics no afronten la realitat i diuen mentides?
-No, el que jo crec és que amb aquesta pregunta que em fas poden haver-hi diferents matisos. Si em preguntes si m'hagués agradat a mi ser alcalde, jo et contestaria que no he conegut mai a la meva vida cap candidat que digués que no: sí que m'agradaria haver estat alcalde. Però en aquest cas, reconec que no hem sigut la força més votada, ni la segona, i que al Partit Popular li hagués estat molt difícil tenir l'alcaldia a Pineda, tot i que hi ha casos com el d'Arenys on la segona i la tercera força política han estat capaces d'arribara un acord per compartir l'alcaldia. Però en aquest cas, el més important no era l'alcaldia sinó donar seguretat i estabilitat per a aquesta propera legislatura. Creiem que això era el punt bàsic i, per això, hem entès que el que és idoni és que en Morell sigui alcalde durant els propers quatre anys. Esperem que l'hàgim encertat i que la població es beneficiï d'aquest pacte.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 82, juliol-agost de 1999, pàgina 10.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits