bloc sense fulls

Repòrter, juliol-agost de 1999 | ERC i PSC deixen Janer a l'oposició de Calella

Diumenge, 4 d'abril de 2021 04:15 h

Josep Basart (ERC) relleva Joaquim Rey (CiU) a l'alcaldia sense tenir majoria absoluta, ja que només pacta amb els socialistes i deixa els independents liderats per Maria Janer a reposicióEl canvi s'ha produït a Calella, però les sorpreses no han faltat ni l'últim dia. La novetat del carrer ja no és tant que ERC accedeixi a l'alcaldia —i que Josep Basart rellevi un Joaquim Rey derrotat a les urnes—, sinó que la independent Maria Janer no formarà part del nou govern municipal. Que les negociacions per pactar eren complicades ho sabia tothom. Però gairebé ningú s'esperava que la guanyadora de les eleccions, quedés al marge del nou govern. Josep Basart i Joan Torrent s'han atrevit a iniciar una nova etapa a l'Ajuntament de Calella en minoria. ERC i el PSC han preferit assumir els inconvenients de la manca de majoria absoluta —7 regidors al govern i 10 a l'oposició— en lloc d'acceptar les condicions i els inconvenients d'un pacte amb el Grup Independent Calella. Republicans i socialistes expliquen que les diferències eren massa grans i que Maria Janer havia posat el llistó molt alt. En canvi, Janer afirma que la nit abans del ple de constitució del nou ajuntament havia parlat amb Basart per garantir-li el vot del GIC i quedar per tres dies després per acabar de tancar el pacte. Segons Janer, era qüestió de polir els acords per poder firmar el pacte.

Però la sorpresa es va produir instants després de finalitzar lasessió. Basart es va reunir amb Janer per comunicar-li que preferia iniciar el mandat sense el GIC al govern, tot i que «la porta està oberta». La regidora independent es va afanyar a tancar-la, i acusa ERC i el PSC d'una maniobra «innoble». Janer hi veu la mà de Convergència, i més concretament de l'exalcalde Ramon Bagó. «Hi ha molts interessos amagats», explica Janer.

Diumenge a la tarda, l'endemà de la presa de possessió, els regidors d'ERC i del PSC es van reunir a l'Ajuntament per acabar de definir el cartipàs municipal. Josep Basart és alcalde, amb dedicació exclusiva, i té les regidories de Governació, Ensenyament, Hospital i Mitjans de Comunicació; Jaume Puig té Esports, Hisenda i Règim Intern; Pilar Rocafort dirigirà Serveis Socials i Solidaritat, Joventut i Sanitat; Jaume Palet assumeix Serveis Públics; el socialista Joan Torrent és primer tinent d'alcalde i regidor de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç. Xavier Gaset és regidor d'Urbanisme, mentre que Josep Maria Juhé obté Cultura i Medi Ambient. El ple del 3 de juliol va atraure un públic nombrós. Basart i Rey es van fondre en una emotiva abraçada. L'exalcalde encara no ha presentat la seva dimissió de regidor, en contra del que havia anunciat.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 82, juliol-agost de 1999, pàgina 12.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits