bloc sense fulls

Repòrter, juliol-agost de 1999 | Maria Janer: «ERC i PSC tenen un pacte de sotamà amb CiU»

Diumenge, 4 d'abril de 2021 04:45 h-És una sorpresa que després dels bons resultats no sigueu a l'equip de govern. Per què no hi sou?

-És cert que els resultats van ser una sorpresa perquè van ser magnífics. Els partits que diem homologats pensaven que si havia d'haver un canvi el farien els grups d'esquerra i no pas un grup independent. Però nova ser així. Des d'aquell moment, jo crec que no van acceptar bé el resultat. Nosaltres sí que encaixem el resultat: agraïm a la gent el seu suport i per a ells treballarem els propers 4 anys.

-Ho haureu de fer des de l'oposició, o encara es pot reconduir la situació?
-No. Tal com s'han produït els fets ja no es pot reconduir. Aquests quatre anys serem a l'oposició. En les últimes entrevistes que hem tingut tant amb ERC com amb el PSC no ens han inspirat suficient confiança com per entrar al govern amb ells. Per tant, farem una ferma oposició perquè esperem un bon treball per Calella.

-Ferma oposició, què vol dir?
-Vol dir que no claudicarem si no es produeixen fets per fer un canvi real.

-Esteu dient que els dos grups del govern no aposten prou pel canvi?
-Nosaltres creiem que aposten per la continuïtat i pensem que, en aquests moments, Calella necessita i volia un canvi. El Grup Independent es va comprometre a aquest canvi i per aquest canvi treballarem. Ens vam comprometre també que no votaríem Convergència i Unió perquè pensem que la seva política no ha sigut bona per a Calella aquests últims anys i aquest compromís el mantindrem.

-Ara, doncs, la governabilitat dependrà de vosaltres o de CiU. Quin paper faran?
-No creiem que tinguin aquest problema. Pensem que obtindran sempre el suport de Convergència i Unió.

-Per què? En què us baseu?
-No és natural que es creï un govern en minoria de 7 regidors contra 10 a l'oposició. Això no ho fa ningú si no és que té uns pactes de sotamà. Crec que tenen un pacte de sotamà amb CiU per fer acords puntuals quan es necessitin.

-Això vol dir que vosatres no facilitareu la governabilitat a ERC i el PSC?
-Nosaltres el que volem és el bé de Calella. Si aquests punts on hem insistit no es poden portar a terme, si veiem que la política és continuista, si veiem que l'únic que canvia són les cares dels regidors, no ho entendrem com un canvi.

-En què consisteix el canvi real?
-Entenem que ha de ser, primer, en les institucions. A l'Ajuntament s'hauria de fer una auditoria econòmica ben feta. Segon, aplicar la renovació. Creiem que quan Joaquim Rey va entrar a l'Ajuntament va heretar l'estructura que li havia deixat Ramon Bagó. Durant aquests últims 20 anys han estat els mateixos polítics i la mateixa gent de confiança que va passant al govern següent.

-Voleu denunciar qualsevol incompliment que faci el nou govern?
-Exactament, perquè creiem que els dos partits no estan disposats a fer ara tot el que han explicat durant la campanya. En canvi, es dediquen a fer campanyes de desprestigi o campanyes per intoxicar l'opinió pública com ara tocar el tema de les incompatibilitats. Per llei, aquest tema no es pot tocar fins que no es presenti al ple una denúncia d'incompatibilitat i el ple encara no s'ha realitzat.

-La llei diu que els treballadors dels organismes autònoms no poden ser electes alhora. Treballant a l'Hospital Sant Jaume, incorreríeu en incompatibilitat?
-Nosaltres creiem que jo no sóc incompatible. Tenim el cas d'un company meu [Rafael Albertí, del PSC] que ha estat regidor aquests últims quatre anys i en cap moment se li va plantejar una qüestió d'incompatibilitat. Si és que n'hi ha hagut, estem davant d'una greu responsabilitat de l'últim govern i no ho va denunciar. Quan algú faci la pregunta en el ple, que encara ningú ho ha fet, espero que ja li puguem respondreclarament. De moment, ja hem demanat a la secretària de l'Ajuntament documentació per determinar si l'hospital és supramunicipal o municipal. Un cop sapiguem això, serà el ple el que determinarà si hi ha incompatibilitat o no. Si determina que hi ha incompatibilitat, hi ha 10 dies per optar per una cosa o l'altra.

-I què faríeu?
-Jo optaria per tenir la cartera de regidor a l'oposició si aquest cas arribés, que ho dubto perquè està clar que aquest tema no arribarà mai al ple perquè només és una campanya que han utilitzat tant ERC com el PSC amb molta mala intenció.

-Us heu sentit atacada personalment?
-Sí, sí. I tant! M'he sentit atacada per tots els grups a excepció del PP. També he de dir que no els ha sortit pas massa bé: els resultats canten.

-Què passarà d'aquí quatre anys?
-Ens tornarem a presentar, perquè el nostre grup està augmentant d'una manera molt gratificant el nombre d'afiliats i pensem queaixò implica que tenim ampli suport de la població.

-Quants afiliats teniu ara?
-Cinquanta persones, 34 dels quals ja hi eren des del primer dia i a l'assemblea n'hi ha unes 20. Per cert, un altre desmentiment que vull fer és que no s'ha esborrat la gent de la llista. Havien fet córrer que alguns components, Josep Maria Barberà i Maria Teresa Guri, s'havien esborrat, però no és cert. Són persones molt vàlides que han demostrat gran companyonia.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 82, juliol-agost de 1999, pàgina 15.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

ACN

Dimarts, 26 feb.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits