bloc sense fulls

Repòrter, juliol-agost de 1999 | Miquel Ruscalleda: «Cal molta participació a Sant Cebrià de Vallalta»

Diumenge, 4 d'abril de 2021 05:00 h-Miquel Ruscalleda, diplomat en Treball Social i llicenciat en Antropologia Social i Cultural, de 35 anys i fill de Sant Cebrià, és el nou alcalde. Milita a Iniciativa per Catalunya, però encapçalava una candidatura d'independents. Heu estat els primers sopresos pel resultat electoral?

-Hi havia la necessitat de fer un canvi i la situació era ideal. Es veia a venir, i calia que les persones adequades estiguessin en el moment i el lloc oportuns. Que jo sigui alcalde sí que és una sorpresa.

-Serà estable el pacte?
-Espero que sí. Els companys d'ERC i del PSC-Independents-PI veien clar que calia un canvi. És una gran oportunitat per governar. A més, difícilment cap dels tres socis arribarà a un pacte amb Convergència perquè són un grup que ha estat 30 anys al govern i no s'ha renovat. Veuria difícil qualsevol pacte amb ells.

-Joan Roig no va anar al ple de constitució, el 3 de juliol. Com s'ha d'interpretar?
-Amb una persona que feia 30 anys que era a l'alcaldia, no m'estranya gaire. A efectes personals el puc arribar a entendre, però a nivell polític no és positiva aquesta actitud. Quan una persona és democràtica ha de donar la cara i desitjar el millor al nou alcalde.

-Heu desbancat l'alcalde més veterà, franquista reconvertit en convergent.
-En pobles tan petits com Sant Cebrià que en l'època franquista fossin alcaldes no vol dir absolutament res, que consti. Un alcalde no necessàriament havia de ser del règim.

-Per què us heu presentat?
-Perquè el funcionament municipal no s'adeia amb el temps en què vivim. Crec que era anacrònic. Sant Cebrià ha tingut un creixement urbanístic descontrolat i inapropiat. La vida cultural ha estat pobra. L'Ajuntament, de fet, no ha fet res per situar el poble en el seu temps. Això és el que em va motivar, però el reconeixement ha de ser per a tot l'equip. El canvi democràtic que es va fer fa 20 anys potser a Sant Cebrià s'ha retardat fins ara.

-Què heu fet ja?
-Convocar els treballadors per presentar-nos i demanar el seu suport en els quatre anys que vénen, i parlar amb el secretari de l'Ajuntament per saber quines són les primeres gestions burocràtiques a fer. De moment, ens centrarem en la festa major de setembre. És la nostra primera prioritat.

-Quines són les prioritats del mandat que ara comença?
-El més imperant és que hi hagi participació. Hi ha molt potencial en el municipi. Fomentar al màxim les possibilitats de participació en tota mena d'activitats. És prioritari buscar la integració de la gent que viu a les urbanitzacions. També sentar les bases d'un creixement urbanístic més respectuós amb el Montnegre. I dotar la gestió de l'Ajuntament de més dinamisme i agilitat.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 82, juliol-agost de 1999, pàgina 24.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits