bloc sense fulls

Repòrter, desembre de 1999 | Les cares de la dècada

Dijous, 8 d'abril de 2021 03:15 h

La redacció de REPÒRTER elegeix els protagonistes dels 90 amb una votació que guanyen ralcaldessa Conxita Campoy, el filòleg desaparegut Joan Coromines, el missioner Vicenç Ferrer i el Club Patí TorderaLa redacció de REPÒRTER ha escollit els personatges de la dècada dels 90 en una votació interna en quatre apartats diferents. En l'àmbit polític, la guanyadora ha estat i'alcaldessa de Malgrat, la socialista Conxita Campoy. En l'àmbit cultural, el filòleg i lingüista desaparegut Joan Coromines ha estat un altre rotund guanyador de la votació. Ei missioner a l'índia Vicenç Ferrer s'ha imposat en l'àmbit social, seguit del també calellenc Carles Cordon, metge que està a primera fila en la lluita contra el càncer. I pel que fa al món de l'esport, el Club Patí Tordera ha estat el premiat, però destaca també el seu jugador d'hoquei Joan Ayats, medalla d'argent en els Jocs Olímpics de Barcelona 92. Amb aquesta elecció, REPÒRTER pretén fer un repàs a títol d'homenatge a les persones o entitats de l'Alt Maresme que han marcat l'última dècada del mil·lenni. En la selecció feta no hi figuren totes les personalitats destacades, perquè la llista seria llargíssima. La tria vol ser un punt de partida per a ia votació dels 12 membres de la redacció d'aquesta revista, que des del juny de 1992 ha seguit molt de prop l'evolució de les 12 poblacions que configuren l'Alt Maresme.El seguiment de l'actualitat i del progrés de les nostres poblacions sovint ha comportat una atenció periodística preferent en personatges destacats. Per les pàgines de REPÒRTER han desfilat durant aquests anys els homes i dones més cabdals de l'Alt Maresme, en els àmbits de la política, la cultura, la societat, l'economia i l'esport.

Amb 8 vots, la malgratenca Conxita Campoy s'ha imposat ai caiellenc Francesc Frutos (màxim dirigent del Partit Comunista d'Espanya), que ha rebut 2 vots. Amb un vot s'han quedat l'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, i l'exalcalde de Pineda Josep Lluís Fillat. L'exalcalde de Calella i expresident del Consell Comarcal, Joaquim Rey, no n'ha rebut cap.Amb 9 vots, s'ha imposat el desaparegut Joan Coromines enfront de l'historiador arenyenc Josep Maria Pons i Guri (1 vot), l'artista santpolenc Perejaume (1 vot), Els Comediants de Canet (1 vot) i dels escriptors arenyencs desapareguts Fèlix Cucurull i Ferran de Pol.

Amb 8 vots, ha guanyat el missioner Vicenç Ferrer, davant del metge Carles Cordon (4 vots) i de l'empresari Ramon Bagó —tots tres calellencs— i la cuinera santpolenca Carme Ruscalleda.

En esports, ha guanyat el Club Patí Tordera (5 vots), seguit del torderenc Joan Ayats (3 vots), el Club Tennis Taula Calella (2 vots), la Unió Esportiva i Recreativa Pineda (2 vots) i el Futbol Sala Canet.


(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 86, desembre de 1999, pàgines 11-13.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Calella

Diumenge, 22 feb.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits