bloc sense fulls

Repòrter, gener de 2000 | Josep Basart: «Aposto perquè CiU entri en el govern de Calella»

Divendres, 9 d'abril de 2021 03:30 h-Els últims dies s'ha publicat que l'oposició estudiava la presentació d'una moció de censura contra l'alcalde de Calella, militant d'ERC. Josep Basart té por de perdre l'alcaldia?

-No tinc por de perdre l'alcaldia. Tinc molt clar que estic en un govern en minoria i, per tant, els números diuen que es pot perdre l'alcaldia si els altres grups polítics es posen d'acord, i això és legítim. No s'ha de tenir por d'una cosa legítima.

-A qui us vau dirigir per consultar si la moció anava de debò o era una fanfarronada?
-Als presidents locals de Convergència i Unió i, en el cas del grup independent, als seus regidors. També ens hem adreçat a un regidor del Partit Popular. En alguns casos han desmentit el que publicaven els mitjans de comunicació i, en d'altres, que sí, que hi havien hagut converses. Ha estat una notícia espectacular o intencionada.

-Els del PP us tenen mania?
-Jo diria que el regidor [Josep Maria] Vila me'n té molta, ja ve del mandat anterior, en el qual les relacions entre Esquerra i el PP no van ser cap bassa d'oli. Però més que una qüestió de partit ja és personal.

-Heu rebut mostres de suport?
-Sí. La gent ens anima i ens diu que treballem i no ens preocupem, perquè si les coses les fem bé és molt més difícil que et facin una moció de censura. Si només és qüestió de rancúnies i odis personals, això la gent no ho entén.

-Per tant, si no hi ha moció de censura, el que sí pot haver-hi és qüestionar-se fins a quin punt governar en minoria té futur?
-Nosaltres des del primer dia vam dir que Calella havia de ser governable. I per governar està claríssim que cal una majoria, i en això estem. És a dir, si a través de l'aprovació dels pressupostos del 2000 hi ha la possibilitat que algun grup—sigui el que sigui— vulgui formar part del govern, doncs treballarem en aquesta línia.

-Heu tingut converses amb algun grup?
-Sí. Hem tingut dues reunions amb Convergència i Unió. En aquests moments les relacions són bones i cordials. Estem a l'expectativa dels pressupostos, i a partir d'aquí hi hauria un diàleg per a un possible pacte, sense definir si puntual o de govern. Jo, evidentment, aposto pel govern.

-I amb els regidors independents?
-Les relacions són més complexes.

-Però durant la campanya electoral vau dir que mai no pactaríeu amb CiU.
-Evidentment era un missatge dirigit directament a l'antic alcalde [Joaquim Rey]. Per mi, l'antic alcalde era el fre principal. De fet, la campanya d'Esquerra va anar directament en contra de l'antic alcalde. Ara el senyor Rey ha plegat, i això ha obert una dinàmica absolutament diferent. No és contradictori perquè ara ja no hi és el senyor Rey. Els actuals regidors de CiU tenen una dinàmica diferent.

-Teniu el suport del govern? No hi ha diferents sensibilitats entre els regidors?
-Tots els set regidors estem d'acord que és més fàcil arribar a un acord amb CiU que amb el grup independent.

-Tots creuen que no es pot acabar el mandat sense haver ampliat el govern?
-Es pot acabar el mandat governant en minoria. Altres pobles ho han fet. El que passa és que governar en minoria vol dir una lentitud molt més gran. Sempre has d'estar parlant i dialogant amb els altres grups, cosa que és bona en principi, però a l'hora de prendre decisions això t'alenteix molt tots els processos. Hem de ser més dinàmics. L'administració ja és lenta per si mateixa. Si a més l'alentim per qüestions polítiques, encara és pitjor.

-La gent del carrer pot tenir la sensació que el vostre govern no està fent el que havia promès? Que no té empenta?
-És una opinió que es pot tenir des de fora. Jo puc dir que no parem mai. Estem treballant amb l'administració catalana i amb la central en diferents projectes i buscant recursos, i el dia a dia l'estem tirant endavant. No hi ha una aturada tècnica ni política de l'Ajuntament. Hi ha un ritme lent. Ara estem treballant en el pressupost, que és complex.

-Quina serà la inversió estrella?
-N'hi ha vàries. Una ve de l'any passat, que seria la construcció de les pistes d'atletisme i el camp de futbol. Però n'hi ha una altra, que per mi és més important, que és la façana marítima. Crec que és el projecte fonamental per al futur de Calella. La renovació del passeig i la façana marítima. Tots els altres són petits projectes, que inclouen arreglar carrers i el Parc Dalmau, començar a treballar per l'any que ve en el polígon de la riera Capaspre, zones d'oci per als nanos.

-Algun grup de l'oposició us ha posat pals a les rodes?
-Home, ho tinc claríssim. El grup independent ha posat bastants pals a les rodes. Durant la campanya van dir que treballarien per Calella, però a l'hora de la veritat —i si es repassen les actes dels plens això que dic és objectiu— moltes vegades han votat en contra sense cap mena de sentit. Simplement amb ganes de dir que no. Curiosament, tant el Partit Popular com Convergència i Unió en més d'una ocasió han votat favorablement propostes del govern. Han sigut més racionals, però el grup independent no ha utilitzat gaires criteris.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 87, gener de 2000, pàgina 7.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

ACN

Dimarts, 7 jul.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits