bloc sense fulls

Repòrter, febrer de 2000 | 20 anys de ràdio al peu del micro

Dissabte, 10 d'abril de 2021 04:15 hRàdio Arenys, la primera emissora municipal de Catalunya, va rebre un guardó especial el 28 de gener a Vilanova i la Geltrú (Garraf) en la desena Festa de la Comunicació Local de la Diputació de Barcelona. L'alcalde d'Arenys de Mar, Santiago Fontbona, que anava acompanyat de l'actual director de l'emissora, Lluís Danés, va rebre el guardó de mans del president de la Diputado, Manuel Royes. Ràdio Arenys rebia, davant de centenars de persones que sopaven al pavelló poliesportiu de Garraf, un nou reconeixement a la tasca feta des del 1979 en l'àmbit de la informació local. Guanyadora en diverses ocasions del premi Rosalia Rovira de ràdios municipals, l'emissora arenyenca ha estat capdavantera d'un moviment molt arrelat al país, el de les emissores municipals, que tant van contribuir durant els primers anys de democràcia a obrir els ajuntaments a la ciutadania. Ràdio Arenys va tenir un paper destacat en l'associació Emissores Municipals de Catalunya (EMUC), que vetllava per la superviència d'algunes ràdios en èpoques difícils i promovia la millora professional dels periodistes que cada dia es posaven al davant dels micròfons més propers als veïns.

Precisament una altra emissora de l'Alt Maresme, Ràdio Calella, va quedar finalista del premi Rosalia Rovira, amb el programa Ja tardes. El premi al millor programa va ser per a Quatre ratlles i altres troballes a la ràdio, de Ràdio Vilafranca, mentre que Freqüència Lleida va rebre el premi en la categoria de millor emissora. Al Rosalia Rovira hi optaven 42 candidatures.

Al Premi Tasis-Torrent de premsa local hi optaven 76 candidatures. El premi va anar a parar a Valls. El setmanari El Pati (capçalera de l'edició diària d'El Punt a l'Alt Camp i la Conca de Barberà) va rebre el Tasis-Torrent en la categoria de millor publicació per l'esforç d'incorporar productes de gran qualitat, en concret, un col·leccionable amb motiu del seu quinzè aniversari, A ml d'ocell. En l'apartat de millor treball, el premi va ser per al reportatge Deu anys de la venda de Camp, de José Villarroya, d'El 9 Nou. La revista REPÒRTER optava a aquest premi amb el reportatge que el geògraf pinedenc David Pavon va confeccionar sobre els 60 anys de la fi de la guerra civil [vegeu REPÒRTER, abril de 1999]. El Tasis-Torrent arriba aquest any a la dinovena edició.

Vint-i-set candidats per al Miramar de televisions locals. El premi de millor emissora va ser per a Televisió de Gavà, mentre que 1998, crònica d'un any, de Televisió Viladecans, va ser considerat el primer programa. El butlletí municipal de Rubí, La Ciutat, va guanyar el premi Arrel de butlletins, mentre que el premi Innova de noves tecnologies va anar a parar a Tarragona. El jurat dels Premis de Comunicació Local va atorgar l'Innova a la webTinet, de la Fundació Ciutat de Tarragona, per haver estat pioners a l'hora de plantejar l'accés públic a Internet en l'àmbit local.

El president de la Diputació va lliurar guardons especials a Diari de Vilanova, el periòdic més antic de la premsa estatal, i a Avel·lí Artís Gener, Tísner, per la seva llarga trajectòria periodística. En la festa, que presentava el periodista Josep Cuní, Tísner va fer un parlament emocionat.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 88, febrer de 2000, pàgina 28.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Bilbao

Dissabte, 12 gen.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits