bloc sense fulls

Repòrter, juny de 2000 | Aliguer paga els 78,5 milions

Dimecres, 14 d'abril de 2021 04:00 h

El president de la UER Pineda ha pagat a Caixa Laietana l'aval que havia retirat de la Federació Espanyola de Bàsquet. L'alcalde ha rebut la notícia amb satisfacció perquè així no haurà de pagar l'Ajuntament.La Unió Esportiva i Recreativa Pineda continua estant a l'ull de l'huracà de l'actualitat pinedenca. El president de l'entitat, Pere Aliguer, ha pagat finalment la pòlissa de crèdit de 78,5 milions de pessetes que el club tenia pendent amb Caixa Laietana. Aliguer ha fet aquest pas sense donar cap explicació ni efectuar declaracions. La notícia ha estat rebuda amb satisfacció per part de l'alcalde de la població, Joan Morell (CiU), que ha manifestat que si Aliguer no hagués fet efectiu el pagament de la pòlissa, hauria obligat l'Ajuntament a haver de posar els diners, atès que el consistori va ser qui va avalar l'operació que va permetre al club jugar a la categoria LEB. L'únic grup de l'oposició, el PSC, ja ha reaccionat preguntant-se d'on han sortit els 78,5 milions. L'exalcalde Josep Lluís Fillat està convençut que els diners provenen de la butxaca d'Aliguer i no pas de les arques de la Unió Esportiva i Recreativa Pineda, que travessa una crítica situació econòmica.

Joan Morell considera que el president de la UER Pineda ha pagat la pòlissa per la pressió de les decisions judicials. L'alcalde, però, no ha precisat encara si el pagament dels diners pendents farà canviar el curs de la querella presentada per l'Ajuntament contra el president del club per un delicte de malversació de fons públics. El pagament de la pòlissa amb Caixa Laietana es va fer efectiu el 20 de juny, just un dia abans d'exhaurir-se el termini. Aquesta pòlissa, de la qual ha parlat a bastament en els mitjans de comunicació arran de la polèmica social, política i jurídica originada, va ser avalada per l'Ajuntament de Pineda de Mar l'any 1996, quan l'alcaldia era ocupada per Salvador Llorens (CiU). L'operació financera va permetre a la UER Pineda tenir el dipòsit dels 78,5 milions perquè el primer equip de l'entitat disputés la competició a la segona categoria més important d'àmbit estatal, la lliga LEB. Pere Aliguer no ha volgut donar explicacions. Ni confirma ni desmenteix, en una mena de joc estratègic per erosionar o provocar nerviosismo a l'altra banda. L'advocat de l'empresari i president del club, Luis del Castillo, tampoc va ser localitzable el dia que es va saber la notícia, segons informava El Punt.

«És una bona notícia pera l'Ajuntament, per al poble de Pineda i per a la UER Pineda. Perquè ara aquests diners tornen a ser al lloc d'on mai no havien d'haver sortit», va manifestar un Joan Morell satisfet. L'alcalde, però, atribueix l'actuació de Pere Aliguer a les accions judicials, arran de la querella presentada l'any passat contra ell per part del consistori pinedenc. Morell feia aquesta valoració d'urgència des d'un punt de vista «personal», segons va voler precisar. El més important per a l'alcalde és que els diners es trobin finalment en mansdel'entitatd'estalvis. Per tant, l'Ajuntament no haurà de sufragar aquest import. Això hauria suposat que amb diners de tots els ciutadans s'hauria finançat l'operació que va permetre al club de bàsquet participar en la segona més alta competició estatal.

Com que va ser el ple de l'Ajuntament, i amb l'aprovació dels tres grups municipals, qui va decidir presentar la querella contra Pere Aliguer, encara no se sap si la presentació dels 78,5 milions frenarà l'acció de la justícia. És per això que Joan Morell es mostra disposat a parlar-ne entre els polítics municipals i els assessors legals que l'Ajuntament ha contractat entre els millors bufets de Barcelona.La polèmica del bàsquet ha durat dos anys i encara no s'ha acabat

La UER Pineda, el club més emblemàtic de la població, que va arribar a participar en la màxima competició estatal amb figures de la categoria de Nino Buscató, ha tornat a la primera pàgina dels diaris no pels seus mèrits esportius sinó per l'enrenou social, econòmic i polític. En el centre de la mirada hi ha estat, sempre, Pere Aliguer, l'entrenador que va pujar el primer equip fins a la categoria LEB i després es va convertir en president-entrenador-patrocinador. L'home poderós. Aliguer va tenir polèmiques amb el seu predecessor en el càrrec de màxim directiu, Josep Maria Barceló. Es van llançar els plats pel cap per la suposada mala gestió de l'entitat.

L'enfrontament següent es va produir amb l'exalcalde de Pineda Salvador Llorens, que va ser qui va fer possible que l'Ajuntament avalés els 78,5 mihons, import dipositat a la Federació Espanyola de Bàsquet per poder jugar a la LEB.

Pere Aliguer va justificar la seva retirada dels diners —públics, de l'Ajuntament— dient que havien ser-vit per cobrir el dèficit que arrossegava l'entitat. L'episodi d'atacs entre Llorens i Aliguer va ser el més sonat. A partir de llavors, Llorens va rebre crítiques pel «gol» que s'havia deixat encaixar el consistori —amb els seus serveis jurídics al capdavant— mentre que Aliguer —l'home poderós— ha hagut d'acabar escoltant com una part dels socis li demanava la dimissió en l'assemblea. Un protagonista més en la polèmica: Joan Morell, l'hereu de la gestió de Llorens, que ha plantat cara a Aliguer.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 92, juny de 2000, pàgines 22 i 23.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

ACN

Dissabte, 3 oct.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits