bloc sense fulls

Repòrter, novembre de 2000 | Josep Maria Juhé: «Governem sense deixar de ser ecologistes»

Diumenge, 18 d'abril de 2021 04:00 h-El lema de la jornada és «Quo vadis, Maresme?» Cap a on creieu que va el Maresme?

-Jo noto un canvi qualitatiu i significatiu important. Per una banda, el moviment ecologista s'ha centrat i entén bé les dinàmiques del territori més enllà dels desitjós ambientals. I, per altra, en els governs polítics està sorgint un moviment més assenyat respecte a les dinàmiques ambientals. 0 sigui, que uns han entès les dinàmiques econòmiques o socials del territori, i els altres entenen les ambientals.

—Com a regidor i ecologista, sou un exemple d'aquest punt d'equilibri?
-Sí, i pel que he vist el president del Consell Comarcal també pot ser un referent d'això. Fa 10 anys ja estàvem movent-nos en àmbits ambientals i ara ho fem en àmbits polítics sense haver renunciat a res del que estàvem dient llavors.

-On éreu fa 10 anys?
-Era a les jornades de constitució del CATAM. Deu anys després m'ha tocat fer de polític i intentar governar sent conseqüent amb aquests plantejaments.

-En la intervenció inaugural heu reconegut que és difícil.
-Home, és complicat perquè en una ciutat hi ha interessos molt diferents, i des del govern s'ha de buscar l'equilibri.

-En el cas de Calella, en què es tradueixen els primers mesos de gestió com a regidor de Medi Ambient?
-Sobretot en un tractament dels espais verds en la línia de la sostenibilitat, de l'estalvi de recursos. També en una línia d'integrar els espais verds en la trama urbana amb una continuïtat. És molt important el lligam entre els diferents espais verds per crear anelles. Hem fet una aposta seriosa per la recollida selectiva dels residus. A nivell de rieres plantegem donar servei als pagesos que utilitzen les rieres per accedir als seus camps. S'ha fet una política de consolidar rieres. I preveure les rieres com uns canals de vegetació i uns itineraris per conduir-nos capa les zones muntanyoses. I, en darrer terme, tot el que estem fent amb el parc natural i el lligam, l'anella, amb tot el sistema de parcs naturals de la regió metropolitana de Barcelona.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 96, novembre de 2000, pàgina 8.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

ACN

Dissabte, 14 feb.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits