bloc sense fulls

Repòrter, novembre de 2000 | Josep Sousa: «Malgrat no ha fet un creixement salvatge»

Diumenge, 18 d'abril de 2021 04:15 h-Com a regidor de Medi Ambiet de Malgrat, sou optimista o pessimista davant de com es troba la comarca?

-Ni optimista ni pessimista, jo sóc realista. Tenim el territori que tenim, molt agredit i malmès, però és cert que donar-hi la volta depèn de jornades com la d'avui i de la gent molt activa que tenim aquí i que difon el missatge que hem de fer actuacions puntuals i que els recursos són els que són i els hem de conservar.

-Què poden fer els ajuntaments?
-En aquest mandat, hem encetat una experiència que és molt positiva. Els regidors des de Calella fins a Palafolls tenim reunions periòdiques i posem problemàtiques sobre la taula. Per exemple, l'any que ve començarem a caminar junts amb la recollida selectiva de vidre amb grans productors com els hotels. Aquestes coses són petites grans coses. Diria que sóc realista i optimista al mateix temps.

-Malgrat de Mar és un dels municipis més equilibrats de l'Alt Maresme a nivell territorial, però hi ha molta feina a fer?
-Hi ha feina a fer, perquè amb aquests temes no pots abaixar mai la guàrdia. Però és cert que Malgrat és un dels municipis més equilibrats del Maresme. Pensa que en aquest creixement salvatge que hi ha hagut al Maresme, Malgrat és un dels pobles que ara estem sobre els 14.300 habitants. Malgrat ha crescut, però no d'una manera desmesurada, Pineda passa dels 20.000 habitants i Blanes, que fa quatre dies eren 10.000 habitants, ara superen els 30.000. Això són salvatjades.

-I llavors ens falta l'aigua...
-Efectivament. Aquests dies s'ha constituït la Plataforma Salvem la Tordera davant dels greus problemes de salinització, contaminació i sobreexplotació de l'aigua. S'estan reclamant solucions i des de l'Agència Catalana de l'Aigua, en principi, ens proposen solucions a la Tordera mitjana i baixa. Nosaltres, des de la Plataforma Salvem la Tordera, creiem que la solució ha de ser integral de tota la conca, que és el més lògic i normal. Aquest seria un dels exemples més clars per posar-se a treballar plegats i posar fil a l'agulla.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 96, novembre de 2000, pàgina 9.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Praga

Dijous, 5 mar.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits