bloc sense fulls

Repòrter, novembre de 2000 | Joan Manel Riera: «Hauríem d'optar per una restricció»

Diumenge, 18 d'abril de 2021 04:30 h-Heu fet una exposició amena. Més val agafar-s'ho amb humor que no pas dramatitzar?

-Mai no s'ha de dramatitzar. El territori és interessant i divertit, i es tracta de veure els aspectes macos.

-Quina denúncia feu?
-El balanç positiu d'immigració, perquè la nostra és una comarca que fa de bon viure, té unes bones comunicacions i està a prop dels nuclis de treball de la primera corona metropolitana de Barcelona. Això està configurant una comarca excessivament densificada des del punt de vista urbanístic, però amb uns problemes socials entre la procedència socioeconòmica de les persones. A les urbanitzacions hi ha veritables problemes socials. I esdevindran problemes econòmics, sanitaris i polítics per als ajuntaments.

-En el cas de l'Alt Maresme, us heu referit a la síndrome del xandall?
-Sí, és una manera d'intentar reflectir amb humor una problemàtica social molt depriment, que és el de les persones que viuen aïllades a les urbanitzacions, amb pocs recursos econòmics i sense una estructura ni cohesió social. Això degenera en situacions de depressió i aïllament, la qual cosa, a més a més, comporta problemes de marginalitat. I hi ha més gent de la que probablement ens pensem que n'està afectada.

-Cap on va el Maresme?
-El Maresme anirà cap on vulguin les persones que hi viuen i les persones que el dibuixen, els gestors i els polítics. De moment, està sotmès a una pressió molt forta d'immigració i, per tant, és ineludible endreçar la comarca per poder acollir aquesta immigració fent que tothom hi visqui bé i que no hi hagi un esgotament de recursos important.

-És difícil?
-Sí, però pensant-hi es pot resoldre.

-Demanar ara una moratòria urbanística és impensable?
-En aquests moments, sí. Tot i així les coses són relatives, perquè va lligat amb l'equilibri del sòl disponible a d'altres comarques. No estaria de més optar per una restricció important. Sobre la base dels recursos. Quanta aigua tenim? Quina mobilitat no volem promoure? I a partir d'aquí dissenyar quanta gent cap a la nostra comarca.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 96, novembre de 2000, pàgina 11.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Estocolm

Divendres, 9 oct.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits