bloc sense fulls

Repòrter, març de 2001 | Especial 100 | El premi

Dijous, 22 d'abril de 2021 03:30 h

El gener de 1994 la Diputació de Barcelona va premiar REPÒRTER amb el Tasis-Torrent a la millor publicació comarcal del país. El guardó i el milió de pessetes van ser una bona injecció de moralREPÒRTER va néixer el juny de 1992, i apareixia als quioscos de Calella, Pineda, Santa Susanna i Malgrat. La revista es va presentar en societat a Calella (amb l'alcalde, Joaquim Rey, i l'escriptor Francesc Grau), a Pineda (amb l'alcalde, Josep Lluís Fillat, i el filòleg Joan Ferrer) i a Malgrat (amb l'alcaldessa, Conxita Campoy, i el periodista Jordi Martínez). Pep Montes era el coordinador de la revista, que tenia un consell de redacció format per Lluís Gendrau, Saül Gordillo, Antoni Fuentes, Xavier Alés i Joan Pujadas. El 29 de gener de 1993 la revista quedava finalista del premi Tasis-Torrent a la millor publicació de premsa comarcal. Aquell mateix mes, REPÒRTER complia la seva promesa d'abraçar tot l'Alt Maresme, d'Arenys fins a Tordera. Es van fer presentacions públiques a Tordera, amb l'alcalde, Jaume Romaguera, i a Arenys de Mar, amb el periodista Oriol Ferran i el regidor de Cultura, Santiago Fontbona. Des del gener de 1993, per tant, REPÒRTER esdevenia el primer —i únic encara— mitjà de comunicació escrit d'àmbit altmaresmenc.

L'octubre de 1993, Pep Montes deixa de coordinar la revista i el relleva Antoni Fuentes. El 28 de gener del 1994, REPÒRTER guanya el premi Tasis-Torrent a la millor publicació comarcal catalana de 1993, concedit per la Diputació. Una escultura i un milió de pessetes que van ajudar la revista a finançar aquells primers números poc rendibles publicitàriament. A més, el reportatge de Josep Ferrer (assessor lingüístic des dels inicis) L'espistolari Fuster-Riera Llorca-, l'enllaç entre la resistència i l'exili va quedar finalista en l'apartat d'articles del mateix premi.

El març de 1998, amb el n.° 67, REPÒRTER experimenta un profund redisseny —obra de Carme Guri— per fer la revista més atractiva. La nova imatge i distribució de seccions coincideix amb un nou canvi de coordinador, atès que Saül Gordillo relleva Antoni Fuentes, que automàticament passa a formar part del consell de redacció, com ho va fer Pep Montes l'octubre de 1993. Des del juny de 1992, tant Joan Pujadas com Xavier Alés han format part de l'equip de la revista.

(Article de Saül Gordillo al suplement especial de la revista Repòrter, número 100, març de 2001, pàgina 13.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Nació.cat

Dimecres, 3 oct.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits