bloc sense fulls

Repòrter, març de 2001 | Ibis Puig cedirà l'alcaldia a Joaquim Mas l'any que ve

Divendres, 23 d'abril de 2021 03:30 hLa presentació de la moció de censura, el 22 de febrer, va arribar com a resultat d'unes llargues converses i negociacions entre els quatre grups de l'oposició. Ibis Puig (CiU) és la nova alcaldessa, però l'abril del 2002 cedirà el càrrec al portaveu del PSC, Joaquim Mas. Aquest és el pacte, l'equilibri intern que ha de fer possible arri bar fins a les eleccions del 2003 amb una situació municipal més estable que la dels últims mesos. En l'històric ple municipal del 6 de març, Francesc Garcia es va dedicar en el ple a trencar l'argument de la inestabilitat política —el PIC i el PP estaven en minoria des que CiU va trencar definitivament el pacte, el 20 de desembre. En canvi, les breus intervencions dels portaveus del nou govern —Ibis Puig (CiU), Joaquim Mas (PSC), Joaquim Dotras (UC) i Òscar Figuerola (ERC)— anaven en aquesta línia. Davant de situacions excepcionals —inestabilitat, crispació i divisió social— calia una resposta d'excepció: la moció de censura.

Puig, Mas, Dotras i Figuerola van acusar Francesc Garcia d'haver-se aprofitar del càrrec públic amb finalitats personals, personalistes i partidistes; d'haver generat la fractura social amb mentides i difamacions i d'haver optat per un estil poc transparent. «Volem retornara la normalitat. Volem un Canet sense aldarulls ni crispació», va afirmar la nova alcaldessa, que va prometre un govern «amb honestedat i transparència».

Una dona amb història

La nova alcaldessa té 56 anys, està casada i té un fill. Es dedica a fer classes particulars a casa seva. Ho fa des que es va instal·lar a Canet de Mar, l'any 1980, després de tornar de Guatemala, on feia classes en un orde religiós femení i on va ser feta presonera pels militars del règim dictatorial de l'època en aquell país americà. Va estar 16 mesos detinguda, i llavors va marxar cap a l'Uruguai, on va conèixer el seu marit. Tota una història.

Aquesta dona —la segona alcaldessa de l'Alt Maresme— dirigirà un cartipàs municipal de 7 regidors. Ibis Puig (CiU) serà alcaldessa fins a l'abril del 2002 i regidora de Benestar Social i Sanitat fins al final del mandat. Joaquim Mas (PSC), primer tinent d'alcalde, alcalde a partir del maig del 2002, i regidor d'Hisenda i Règim Interior fins al juny del 2003. Joaquim Dotras (UC), segon tinent d'alcalde i regidor d'Obres i Serveis, Urbanisme i Medi Ambient. Òscar Figuerola (ERC), tercer tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Ensenyament i Joventut. Eduard Jover (PSC), regidor de Promoció Econòmica. Josep Lluís Ribas (CiU), regidor de Governació. I Antoni Isarn (PSC), regidor d'Esports. El nou govern va celebrar la primera reunió la mateixa tarda de la moció de censura. I ja van detectar que Garcia havia firmat decrets fins pocs minuts abans de ser desbancat.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 100, març de 2001, pàgina 8.)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits