bloc sense fulls

Nova pàgina personal saul.cat

Dimarts, 27 d'abril de 2021 09:00 hAquest Sant Jordi estreno pàgina personal, onze anys després del primer web saul.cat. El gener del 2010 vaig fer el pas del Bloc sense fulls que vaig obrir a Vilaweb el 19 de juliol del 2004 cap al web personal amb domini propi: saul.cat. Ara faig un pas més, amb un web que suposa una renovació més que necessària. Malgrat que la pàgina de l'any 2010 ha envellit notablement bé, és evident que calia fer una evolució per adaptar-la als nous temps. Tot i així, he mantingut la imatge corporativa creada el 2010 pel dissenyador Jordi Vinyets, de Dilema, que per la seva senzillesa es manté igual de vigent. El logotip, de color negre i de color blau. Concretament es tracta del Royal Blue (#3275d0), que s'ha fet servir com a color base de tot el web, combinat també amb el blanc, per mantenir una estètica minimalista i pràctica.

Els webs actuals no són blogs, sinó que són pàgines personals, que presenten a la persona en qüestió, i que d'entre d'altres coses disposen d'un blog, però no únicament. En aquest nou web hi ha un gestor de galeries de fotos, una secció de vídeos i un catàleg amb l'obra literària generada (escrits i pròlegs), premis i referències. També s'ha treballat molt la presentació del currículum professional, que a banda de la definició general (Qui soc) s'ha segmentat per projectes i col·laboracions.

L'accés a la pàgina és net, diàfan i minimalista, amb una foto gran en primer pla, logotip, descripció, icones socials i un botó de menú. La informació bàsica i essencial que qualsevol usuari espera trobar en una pàgina personal de caràcter professional, concentrada en un mateix espai. El menú permet un accés ràpid i directe a qualsevol secció de la pàgina. Si fem scroll cap abaix es manté el menú flotant, sempre accessible, amb la incorporació del logotip, i s’hi troba un aparador amb les darreres 3 publicacions de les principals seccions de la pàgina: blog, llibres, fotos i vídeos, amb un format molt més gràfic i accessible que el web anterior. Cada secció permetrà accedir a l'interior per veure tot el contingut disponible. Just abans d'arribar al peu hi ha un formulari per donar-se d'alta al butlletí per rebre les novetats que vagin publicant-se a la pàgina. Finalment, recull de logos de xarxes socials i els diferents –i obligatoris– avisos legals.
 

La tecnologia aplicada a la pàgina és, com no podia ser d'altra manera, adaptativa (responsive en anglès), que vol dir que s'adapta a l'amplada de qualsevol dispositiu

La tecnologia aplicada a la pàgina és, com no podia ser d'altra manera, adaptativa (responsive en anglès), que vol dir que s'adapta a l'amplada de qualsevol dispositiu. Tota la programació ha tingut molta cura amb el codi per tal que aquest estigui ben tractat a nivell SEO i que, per tant, pugui posicionar de manera més que notable, tant a nivell de text com a nivell d'imatges. El gestor de continguts és un Tabal, el CMS que desenvolupa des de fa 15 anys l'empresa Tirabol Produccions, responsable de la remodelació del web, i que s'ha fet servir per la creació de més d'un centenar de diaris digitals, així com tota mena de clients amb necessitats orientades a la gestió de continguts.

En resum, podem parlar d'una remodelació en què l'èxit radica en la simplicitat, la facilitat per comprendre l'estructura i l'accessibilitat ràpida i dinàmica de totes les seccions. Espero que el disfruteu.


        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

Calella

Dissabte, 23 abr.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits