bloc sense fulls

Presentació de Sobirania.cat a Mataró amb Xavier Graset i Ramon Tremosa

Dijous, 24 de juliol de 2014 22:00 h

Sobirania.cat a Mataró

Sobirania.cat a Mataró

La sala d'actes de la Fundació Iluro es va quedar petita dimecres, amb més de 180 persones, en la presentació del llibre Sobirania.cat a Mataró amb el periodista Xavier Graset i l'eurodiputat Ramon Tremosa. El novembre del 2005 Mataró ja era una referència a nivell estatal, com prova aquest apunt de Juan Varela: Mataró, ciudad blog. La presentació a Mataró, doncs, era un acte de justícia amb la història recent d'Internet. Entre els mataronins que figuren al llibre, als quals vaig citar a l'acte, hi ha Joan Antoni Baron, Ramon Bassas, David Morgades, Joan Sala, Jonàs Sala, Adrià Sala, Joan Salicrú i Encarna Siles. A l'acte també hi van assistir molts maresmencs protagonistes de Sobirania.cat, on hi apareixen Jordi Bosch, Toni Esteve, Manel Bargalló, Oriol Ferran, Laureà Folch, Andreu Francisco, Jordi Marin, Xavier Mir, Lluís Reales, Cristina Ribas, Xavier Sala-i-Martin, Enric Sierra, Daniel Solano i Jordi Ustrell.

La relació de Mataró amb la Internet catalana d'aquests últims 10 anys passa pel protagonisme dels blogs polítics i ciutadans, dels confidencials, dels Premis Blogs Catalunya que es van celebrar al Tecnocampus, l'agregador territorial de la Maresmesfera, la manifestació dels 10.000 a Brussel·les que es va idear a la capital del Maresme, el projecte Verkami, de la família Sala, amb un rècord europeu de micromecenatge amb la pel·lícula d'Isona Passola 'L'endemà', la campanya #novullpagar, el periodisme digital de Clack i el parlamentarisme agrupat per Neus Pinart.

L'acte, organitzat per Òmnium Cultural, amb la col·laboració de la Fundació Iluro, va ser molt reeixit, i a part d'un munt d'amics i protagonistes del llibre, hi van assistir l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, regidors de Mataró, Vilassar de Mar i Cabrera de Mar, el secretari general de la Federació de Municipis Juan Ignacio Soto i el seu adjunt Jordi Surinyach, entre d'altres càrrecs.

Les intervencions de Graset i Tremosa van ser d'un altíssim nivell, i n'estic molt agraït. El públic va quedar molt satisfet pel to divulgatiu, distès i per la complementarietat de les intervencions. Tremosa va recordar que el 2007 ja havia participat a Calella en la presentació del llibre Nació.cat, que d'alguna manera suposa la primera part de Sobirania.cat. Per començar, vaig llegir el comentari a Facebook del crític d'art mataroní Pere Pascual, que va dir: "La presentació del llibre Sobirania.cat esdevé la millor imatge de la realitat de Catalunya. Un Graset presentant un Gordillo".

Mataró Ràdio: Saül Gordillo presenta Sobirania.cat a Mataró


        comentaris

Hola!
m´ha agradat molt com has explicat els continguts i el procés de fer el llibre: SOBIRANIA.CAT
Totalment d´acord amb el teu to conciliador i optimista .Nosaltres anar fent com fins ara i endavant.
Sóc la que seia a l´escala de La TRALLA a VIC.

iiiiiillibre!

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits