bloc sense fulls

Víctor Pàmies

Dijous, 4 de juny de 2015 07:00 h

20070813 - Tempesta d'estiu 012

PÀMIES, Víctor @vpamies (Barcelona, 1963). Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, té un màster 'online' en Terminologia per l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada (IULA) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona (2008). És a Internet amb una pàgina sobre paremiologia catalana des de 2002. El seu primer blog, 'Raons que rimen', és de setembre de 2005. Actualment té gairebé una vintena de blogs especialitzats. Un dels últims és 'Les 300 dites que faran història', on cada dia publica un refrany que relaciona amb l’actualitat política i que acaba el 9 de novembre de 2014, amb '300 dites publicades i comentades'. La pàgina 'Refranys més usuals de la llengua catalana' conté una enquesta per determinar el pòsit bàsic que ha de conèixer qualsevol catalanoparlant. “Ho coordinem 4 estudiosos de la paremiologia i vol ser un estudi rigorós i complet. Recollim dades fins a Sant Joan. Un altre projecte que m’agrada molt destacar és El mapa de les dites de pobles dels Països Catalans, on mostra a través de la tecnologia de Google Maps, geolocalitzades, les dites que contenen algun topònim major —municipis i entitats locals— de tots els Països Catalans”, explica. Entre els anys 2001 i 2009, Víctor Pàmies va ser editor voluntari de l’Open Directory Project (Dmoz) i era metaeditor en català i castellà, durant anys l’únic del territori i aprovava altes i sol·licituds de nous editors. “Quan Google no era el que és ara i s’havia de catalogar la informació que hi havia a la xarxa perquè la gent ho trobés, aquest directori temàtic va ser una iniciativa pionera, anterior a la Wikipedia, també d’àmbit multilingüístic i autogestionat per la comunitat d’editors”, afegeix Pàmies.

(Víctor Pàmies és un dels 200 protagonistes de la Internet catalana de Sobirania.cat. Aquest és l'índex onomàstic del llibre amb un miler de referències. Podeu comprar el llibre online.)


        comentaris

Hola, Saul. Si te pregunto por el actual centro emisor de la DAB+ en Collserola, ¿te estoy diciendo una palabra extraña? Lo de la palabra extraña es en referencia a la DAB+, que significa Digital Audio Broadcasting Plus, la radio digital terrestre y gratuita.

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

més llegits
darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits