llibres

Daniel Torras i Segura Editorial UOC

La ràdio. Mitjà, recursos i gèneres


La ràdio. Mitjà, recursos i gèneres és una introducció directe als aspectes més destacats de la ràdio com a mitjà, així com als recursos sonors que empra en la seva producció —paraula, música, efectes de so i silenci­— i també als gèneres i formats radiofònics més comuns i habituals.   Aquest llibre és un contingut bàsic i essencial per a tothom que faci ràdio i, per tant, és una síntesi molt útil com a suport per a la producció de programes, treballs pràctics de ràdio i com a font d’informació per contextualitzar qualsevol aproximació —creativa o analítica­— al mitjà radiofònic actual.  

Pròleg de Saül Gordillo. 2018

comprar

Oriol Junqueras, Justo Molinero, Saül Gordillo Ara Llibres

Revoltats


Un diàleg intens i apassionat entre un dels nostres millors comunicadors i un possible futur president de Catalunya, dues de les personalitats que millor representen dos dels grans sectors de la nostra societat: els nous catalans d’ascendència castellana i l’independentisme d’esquerra. Dos homes molt diferents que, en la distància curta, sense mitges tintes, exposen i defensen el seu parer sobre els temes d’actualitat més candent —la independència, la crisi, la corrupció— amb l’entusiasme propi d’aquells que creuen amb fermesa en allò que diuen.

Una conversa que no esquiva cap assumpte d’interès nacional, però que alhora ens serveix per descobrir la faceta més íntima —la família, les creences, els referents individuals o els valors— de dues persones de qui sovint només en coneixem el perfil públic.

Revoltats. 2015
Compra'l en paper
Compra'l digital
Pròleg en PDF
Índex i introducció en obert
Sublevados, versión en castellano

comprar

Oriol Junqueras, Justo Molinero, Saül Gordillo Now Books

Sublevados


Un diálogo intenso y apasionado entre uno de nuestros mejores comunicadores y un posible futuro presidente de Catalunya, dos de las personalidades que mejor representan a dos de los grandes sectores de nuestra sociedad: los nuevos catalanes de ascendencia castellana y el independentismo de izquierda. Dos hombres muy distintos que, en la distancia corta, sin medias tintas, exponen y defienden su opinión sobre los temas de más rabiosa actualidad —la independencia, la crisis, la corrupción— con el entusiasmo propio de los que creen con firmeza en lo que dicen.

Una conversación que no esquiva ningún asunto de interés nacional, y que a la vez nos sirve para descubrir la faceta más íntima —la familia, las creencias, los referentes individuales o los valores— de dos personas de quien a menudo solo conocemos su perfil público.

Sublevados. 2015.
Compralo en papel
Compralo digital
Revoltats, versió original en català


comprar

Josep Ferrer i Joan Pujadas Ajuntament de Pineda de Mar

Pineda de Mar i els seus personatges


L'Ajuntament de Pineda de Mar i la Fundació Tharrats d'Art Gràfic publiquen el llibre 'Pineda de Mar i els seus personatges', que recull textos i fotografies sobre les vides i obres de personatges il·lustres per a la població com Joan Coromines, Salvador Genís, Sara Llorens, Manuel Pertegaz, Vicenç Riera Llorca, Manuel Serra i Moret, i Joan Josep Tharrats. El text del llibre va a càrrec de Josep Ferrer i Joan Pujadas, amb un pròleg de l'escriptor Toni Sala i una presentació de l'alcalde, Xavier Amor, i de la regidora de Cultura, Sònia Moraleda. El llibre inclou una fotografia de Saül Gordillo a l'escriptor Vicenç Riera Llorca amb la seva esposa, Emília Barrionuevo.

Pineda de Mar i els seus personatges. 2015

Oleguer Massaguer, David Pavón, Joan Pujadas i Francesc Roldán Efadós

L'Abans de Pineda de Mar. Recull gràfic 1882-1975


"El volum de Pineda de Mar és un llibre que recull fotografies representatives del poble entre 1882 i 1975, i posa l’accent en l’aspecte humà: la gent, la manera de viure, els costums, les tradicions, les festes i també els paisatges, els edificis i els monuments més emblemàtics. El volum de la publicació és de 824 pàgines en format DiN A4 amb unes 1.000 fotografies, restaurades digitalment, impreses a dues tintes, en color sèpia i amb enquadernació de luxe."

Pròleg de Saül Gordillo [text, imatge]
L'Abans de Pineda de Mar. 2014


comprar

Saül Gordillo Creat Edicions

Sobirania.cat


'Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet' és el nou llibre del periodista Saül Gordillo, que escriu una crònica de l'impacte dels mitjans digitals i les xarxes socials en el procés sobiranista i com sʼinterrelacionen. L'autor analitza el paper dels blogs, dels diaris digitals i la irrupció de les xarxes socials, que han esdevingut una eina clau en lʼorganització política de col·lectius i forces sobiranistes i independentistes. El relat arriba fins la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, passant per les manifestacions de la Diada de 2012 i la Via Catalana de 2013.

'Sobirania.cat' és, en opinió dels professors de Periodisme i Comunicació de la UAB Joan Manuel Tresserras i Enric Marín, que han escrit el pròleg, "el relat més complet i documentat sobre el paper del ciberactivisme polític en l'articulació de la revolta democràtica que ha fet possible l'èxit del moviment sobiranista a Catalunya". El moviment que ha acompanyat el procés sobiranista "la seva agilitat, el seu abast, la seva capacitat de resposta i de convocatòria, seria inexplicable sense el paper organitzador i mobilitzador del ciberindependentisme". Marín i Tresserras destaquen que la capacitat dʼorganització a les xarxes "està deixant enrere els partits polítics i els mitjans de comunicació que mostren dificultats per vincular-se a la centralitat política i social emergent i a les renovades formes de comunicació en xarxa".

El llibre conté un capítol amb 200 protagonistes de la Internet catalana, clou amb un capítol final sobre els reptes futurs i un índex onomàstic amb un miler de referències. "Tot just estem començant a construir aquest nou món. Tenim molta feina pendent, moltes lliçons per aprendre, moltes novetats per incorporar i moltes batalles per guanyar. Ara tot just estem començant a expressar-nos a la xarxa, i ja hem experimentat el seu potencial però també alguns problemes: cada cop hi ha més veus i costa diferenciar les que tenen quelcom rellevant a dir", afirma Genís Roca en l'epíleg del llibre.

Sobirania.cat. 2014


comprar

Diversos autors Ara Llibres

El camí cap a la independència


'1714-2014. El camí cap a la independència', un nou volum amb l’anàlisi actual i de futur per saber on anem com a país. Aquest és el quart volum, 'Fundant un nou país. Del nou Estatut a la Via Catalana', en què s'explica com serà la Catalunya del futur en cultura i llengua, democràcia i participació, economia i fiscalitat, salut i benestar social, habitatge, recerca i emprenedoria. Amb la participació d’un equip de 50 autors de referència, dirigits per Eduard Voltas, entre els quals figuren Enric Calpena, Vicenç Villatoro, Toni Soler, Teresa Forcadell, Saül Gordillo, Albert Sáez, Pere Martí, Martí Olivella, Joan Coscubiela, Miquel Puig, Muriel Casals, Núria Bosch, Ramon Folch, Antoni Vives, Manel Esteller, Carme Trilla, Isidor Marí, Santiago Vidal, Jordi Sánchez, Martí Anglada, Josep Bargalló, Joan Subirats, Alba Cuevas, Ramon Tremosa i Xavier Antich.

El camí cap a la independència. 2014


comprar

Saül Gordillo Editorial UOC

Superperiodistes en l'era de la sobreinformació


El sector de la comunicació viu una profunda transformació, agreujada per la crisi econòmica global i la del sector de la construcció. Internet ha marcat el canvi dels hàbits de consum de mitjans de comunicació per part d’una ciutadania que prioritza el consum d’informacions gratuïtes i que té accés a eines digitals del web 2.0 per participar en el debat públic i generar els seus propis continguts. La democratització de la informació com a expressió idealitzada d’una era de gran soroll i una allau d’impactes d’actualitat, una era de sobreinformació sense precedents, situa els professionals davant d’un repte important: adaptar-se al nou context preservant els principis de rigor i credibilitat de l’ofici. La convergència tecnològica i audiovisual és imparable. Les noves generacions de periodistes han de ser polivalents i multimèdia, és a dir, competents per afrontar la convergència de plataformes i suports. No han de fer de la tecnologia, que permet guanyar en agilitat i redueix costos, un problema; més ràpid i més barat no ha de voler dir menys rigorós. Així doncs, no ha de ser tampoc l’excusa per deixar la informació només en mans dels ciutadans.

Llibre gratuït a Google Books
Superperiodistes en l'era de la sobreinformació. 2010


comprar

Diversos autors Editorial UOC

Llibre d'estil. Agència Catalana de Notícies


"Amb aquest 'Llibre d'estil', l'Agència Catalana de Notícies mostra el seu esforç per coordinar i publicar les decisions que pren per oferir una informació de qualitat, dinàmica, adaptada a l'entorn i amb una visió nacional. Un llibre d'estil estableix un pacte entre el mitjà i la redacció, entre els mateixos periodistes, i entre l'empresa i els abonats, en el seu objectiu de cercar sempre l'excel·lència. Per aquest motiu, aquesta oberta té un compromís social amb tot el país, com a pròpia d'una agència pública i nacional. En el seu desè aniversari l'ACN es presenta abocada decididament a la innovació en l'àmbit multimèdia i a la formació de professionals polivalents. Tant aquests professionals com la resta de comunicadors trobaran en aquest manual les pautes sobre la identitat, la imatge, els gèneres, els formats, el model de llengua i la guia ètica que menen l'ACN. Amb presentacions de Carles Mundó, Saül Gordillo i Salvador Alsius, el llibre ha estat redactat per diversos autors: Carme Ferré, Anna Nogué, Oriol Burgada, Oriol Campuzano, Salvador Cargol, Àlex Fernàndez, Sònia Luque, Anna Oms, Gaspar Pericay, Laura Pous, Jordi Pueyo, Albert Segura, Gemma Ustrell i Nereida Carrillo."

Versió (no íntegra) gratuïta a Google Books
Llibre d'estil. Agència Catalana de Notícies. 2010


comprar

Ernest Benach Angle Editorial

#Política 2.0


"Amb aquest llibre, Ernest Benach fa una aportació important a la història de la internet catalana i es converteix en el polític que més ha experimentat en primera persona i de manera sincera les eines de la web social i participativa (…) La contribució, però, no es limita a la seva faceta individual. Aquest llibre és també un bon memoràndum de la revolució que Benach ha liderat al Parlament de Catalunya, convertit avui en una cambra legislativa avançada, moderna i innovadora", s'afirma en el pròleg de Saül Gordillo.

Pròleg en PDF
#Política 2.0. 2010


comprar

Diversos autors Ara Llibres

10/07/10. Jo hi vaig ser


"Jo hi vaig ser. És la frase que tota la vida repetirem cada vegada que algú parli de la manifestació del 10 de juliol del 2010. Aquell dia, un milió i mig de persones vam sortir al carrer per fer sentir la nostra veu: 'Som una nació. Nosaltres decidim'. Aquest vol ser un llibre històric per a un dia històric. Les millors imatges del 10-J fetes pels mateixos protagonistes d’una jornada inoblidable. Petites històries que aquella tarda, totes juntes, van fer Història, en majúscula. Per convertir el 10/07/2010, un dia històric, en un llibre històric ha estat indispensable una mescla de tres ingredients: col·laboració, talent i il·lusió. Aquest és un llibre col·lectiu, on hi han participat diversos autors."

10/07/10. Jo hi vaig ser. 2010


comprar

Saül Gordillo Ara Llibres

Les barbaritats de Fèlix Millet


De vegades, els fets són inapel·lables. Entre la infàmia i l'esperpent, parlen per si sols fraus milionaris, enganys, trames immobiliàries, destrucció de proves, casaments sumptuosos, viatges exòtics i ramificacions polítiques. Som a les beceroles d'una investigació que serà llarga i complexa, com llarga i complexa ha estat la trajectòria d'engany, opacitat i activitat delictiva desenvolupada pels protagonistes d'aquest cas. 'Les barbaritats de Fèlix Millet' recull els fets i només els fets, nus i eloqüents, d'un cas que ha sotragat de dalt a baix l'opinió pública catalana. Perquè no cal afegir ni treure res per mostrar amb tota la seva contundència les dimensions d'un dels escàndols més importants dels últims anys al nostre país. L'escàndol monumental que ha sacsejat la societat catalana!
 
Les barbaritats de Fèlix Millet. 2009
Descatalogat
 

Diversos autors Parlament de Catalunya

Societat, mitjans i política: drets i deures


Reproducció de les intervencions a la VIII Jornada Parlamentària de Mitjans de Comunicació Audiovisuals, amb el títol 'Societat, mitjans i política: drets i deures', que va acollir el Parlament de Catalunya el 20 d'octubre de 2008. Conté, entre d'altres, la intervenció del periodista Saül Gordillo 'La llibertat d'expressió a l'era digital'.

Llibre gratuït en PDF.
Intervenció de Saül Gordillo en PDF. 2009

Saül Gordillo Mina / Òmnium

Nació.cat


'Nació.cat' és la història d'un triomf col·lectiu. El llibre narra els fets que van portar a aconseguir el .cat, el primer domini d'Internet que representa una comunitat lingüística. Un èxit de gran transcendència política i que va ser possible gràcies a l'impuls de milers de ciutadans i a la complicitat d'algunes institucions. Però 'Nació.cat' no només explica per primer cop les històries que hi va haver darrere aquest èxit, sinó que també analitza el paper dels Països Catalans a la xarxa i deixa clar que és clau apostar-hi pel nostre futur com a país.

Apunts sobre Nació.cat. 2007
DescatalogatDavid Marín, Eva Viñals i Lluís Serrat El Punt

Mataró, els perfils de la ciutat


'Mataró, els perfils de la ciutat' recull la transformació de la capital del Maresme, obra dels periodistes David Marín i Eva Viñals i del fotoperiodista Lluís Serrat. Amb guió i coordinació de Saül Gordillo, director de l'edició d'El Punt al Maresme, el llibre conté textos introductoris de l'alcalde de Mataró, Manuel Mas, i del periodista Saül Gordillo.

Mataró, els perfils de la ciutat. 2002


Diversos El Punt

Any 2002. L'any dels ensurts al Maresme


Amb textos i fotografies de la redacció d'El Punt del Maresme, el llibre de resum de l'any 2002 apareixia amb el títol de 'L'any dels ensurts al Maresme'. El volum, de 303 pàgines, repassa l'actualitat de la comarca durant el 2002, sota la coordinació del periodista Xavier Agustí. El director de l'edició d'El Punt del Maresme, Saül Gordillo, publica un text introductori titulat 'L'any de l'excitació veïnal i dels ensurts'.

Josep Ferrer i Joan Pujadas Ajuntament de Pineda de Mar

Àlbum Joan Coromines


Biografia dedicada al filòleg i lingüista Joan Coromines, a cura de Josep Ferrer i Joan Pujadas, amb la col·laboració de Carles Duarte i Àlvar Maduell. La portada és obra de l'artista Perejaume. Editat per l'Ajuntament de Pineda de Mar i Curial Edicions Catalanes, el llibre conté fotografies de Saül Gordillo.

Àlbum Joan Coromines. 1997

Josep Ferrer i Joan Pujadas Generalitat de Catalunya

Joan Coromines. 90 anys


Biografia del filòleg i lingüista Joan Coromines, a cura de Joan Pujadas i Josep Ferrer. Editat per la Generalitat de Catalunya, el volum és un homenatge al lingüista català més lúcid i que més ha treballat per a la consolidació de la llengua. Conté fotografies de Saül Gordillo.

Joan Coromines. 90 anys. 1995


Josep Ferrer i Joan Pujadas Ajuntament de Pineda de Mar

Joan Coromines. 90 anys


Biografia del filòleg i lingüista Joan Coromines, a cura de Joan Pujadas i Josep Ferrer. Editat per l'Ajuntament de Pineda de Mar i Curial Edicions Catalanes, el volum és un homenatge al lingüista català més lúcid i que més ha treballat per a la consolidació de la llengua. Conté fotografies de Saül Gordillo.

Joan Coromines. 90 anys. 1995


Joan Pujadas, Xavier Alés, Saül Gordillo i Francesc A. Roldán UDR Pineda de Mar

El bàsquet a Pineda 1940-1994


Llibre sobre la història del bàsquet a Pineda coordinat per Joan Pujadas, amb disseny de Carme Guri i correcció lingüística de Josep Ferrer i Costa, editat per la UDR Pineda de Mar, amb presentacions de Jordi Pujol, Josep Lluís Fillat, Enric Piquet, Josep Maria Barceló, Jaume Rius, i textos de Xavier Alés, Francesc A. Roldán i Saül Gordillo, aquest últim amb el capítol 'Personatges que fan història'.

El bàsquet a Pineda. 1994


Diversos autors Ajuntament de Pineda de Mar

Vicenç Riera Llorca. Fent memòria


"Opuscle d'homenatge al periodista i escriptor Vicenç Riera Llorca que l'Ajuntament de Pineda de Mar —poble del Maresme on es va establir en tornar l'any 1969 del seu exili mexicà— li va dedicar amb motiu de la seva mort. Més d'una vintena d'escriptors i artistes plàstics que el van conèixer hi col·laboren amb els seus articles i dibuixos. L'única escriptora dona que hi participa és Teresa Pàmies: hi inclou el mateix article que li va escriure al diari Avui un any abans, just quan es va produir el seu traspàs. Teresa Pàmies apareix en dues fotografies d'aquest llibret, i també se l'esmenta a la darrera pàgina, quan Saül Gordillo, rememorant l'homenatge pòstum que li van fer a Riera Llorca l'estiu de 1991 a Pineda de Mar, transcriu un fragment de les paraules que Teresa Pàmies va pronunciar en aquell acte."

Vicenç Riera Llorca. Fent memòria. 1992

bloc sense fulls

fotos

10J

Diumenge, 11 jul.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2022, Saül Gordillo     Crèdits